Beyond Wall System

Het duurzame alternatief voor baksteen en natuursteen.

Circulair Innovatief Remontabel

Duurzame samenwerking

Fassat Gevelsystemen biedt in samenwerking met StoneCycling uit Amsterdam het circulaire en losmaakbare gevelsysteem Beyond Wall aan, inclusief de WasteBased Slips en BioBased Tiles van StoneCycling.

Losmaakbare gerecyclede steenstrips

Sinds medio 2022 werken Fassat Gevelsystemen en Stonecycling samen. StoneCycling is ontwikkelaar en distributeur van de WastedBasedSlips, een keramische steenstrips grotendeels gemaakt van bouwafval. Daarnaast is Stonecycling de exclusieve distributeur van de BioBasedTile. Dit is een steenstrip en tegel die gemaakt wordt met behulp van bacteriën. Fassat is ontwikkelaar van het mechanische bevestigingssysteem voor de steenstrips. Het systeem wordt onder de naam Beyond Wall System met de producten van StoneCycling nationaal en internationaal vermarkt.

WasteBased Slips

De WasteBasedSlips worden volgens een door Stone Cycling ontwikkeld recept gebakken door de ambachtelijke steenfabriek Zilverschoon Randwijk. De strips bestaan voor tenminste 60% uit geselecteerd bouwafval zoals bijvoorbeeld wastafels en toiletpotten. De steenstrips onderscheiden zich ook door een opvallend design.

BioBased Tile

De BioBased Tile is de afgelopen jaren ontwikkeld door het Amerikaanse biochemische bedrijf Biomason, die ook de uitvinder van Biocement is. Sinds 2012 gebruiken ze natuurlijke micro-organismen om Biocement op omgevingstemperatuur te produceren. Om steenstrips en tegels te maken wordt het Biocement gebruikt om onder meer zand en gemalen kalksteen te binden. Het geheim van deze bijzondere doorbraak komt uit onze oceanen. Met behulp van bacteriën die koraal doen groeien, is het nu mogelijk in 3 dagen een steenstrip te produceren die 3x sterker is dan beton en 20% lichter is. Bovendien levert dit een enorme impact op de wereldwijde uitstoot van Co2, omdat cement verantwoordelijk is voor ongeveer 8% van de totale CO2 uitstoot dat in de atmosfeer terecht komt door toedoen van de mens.

Remontabel bouwen is de toekomst

Het Beyond Wall System kan gebruikt worden voor zowel de gevel als binnenwanden. Doordat het gehele systeem remontabel is, kan de levensduur sterk vermeerderd worden. Zo is het gangbaar dat in de retail interieurs elke 3 tot 5 jaar vervangen worden. In de praktijk betekent dit nu nog vaak slopen en weggooien. Met het Beyond Wall System kunnen dezelfde producten meerdere malen ingezet worden. Hiermee voorkomen we afval, besparen we ruwe grondstoffen en zorgen we dat de energie die het kost om de producten te maken over een veel langere levensduur uitgesmeerd kan worden.

Meer info? Bel of mail ons!

Milieubewust bouwen én kosten besparen? Kies voor Fassat Gevelsystemen