Een duurzaam alternatief voor vloertegels, de circulaire tegel

Je kent het gezegde wel: verandering is de enige constante. In de bouwsector is dit zeker het geval, en met de opkomst van DryTile (circulaire tegel) bevinden we ons nu midden in zo'n verandering. Of je nu een professional in de bouwbranche bent, of een particulier die zich inzet voor duurzame bouwmaterialen en systemen, deze innovatie zal je zeker interesseren!

Wat is DryTile (circulaire tegel)?

DryTile (ciculaire tegel) is het antwoord op de roep om circulaire vloertegels. Deze zijn niet alleen losmaakbaar, maar ook mechanisch te installeren, wat ze onderscheidt van andere vloertegels op de markt. Voorzien van een kurklaag aan de onderzijde en 1,5 mm rondom, zorgt DryTile (circulaire tegel) voor een automatische voeg van 3 mm.

Waarom kiezen voor DryTile / circulaire tegel?

Het unieke van DryTile zit hem niet alleen in de gebruikte technologie, maar ook in de veelzijdigheid ervan. Je kunt deze circulaire tegels gebruiken in woningen, kantoren en alle soorten panden. De circulaire tegel is perfect voor de woonkamer, badkamer (met uitzondering van de douchecel), kantoor, winkel, beurzen, horeca, keuken en zelfs in showrooms. Huur of verhuur je een pand waar je een tijdelijke vloer in wilt leggen die je later opnieuw kunt gebruiken? Ook dan zijn de DryTile circulaire & losmaakbare vloertegels dé oplossing. Door hun sterke constructie zijn ze bovendien ideaal voor locaties waar zware belasting van toepassing is. 

Technische voordelen van de circulaire tegel:

Het unieke ontwerp, bestaande uit een keramiek toplaag en kurk onderlaag, biedt meerdere voordelen. Deze tegels zijn emissievrij en uitstekend compatibel met vloerverwarming. Ze zijn minder arbeidsintensief qua installatie, waardoor het leggen sneller gaat. Het leggen is ook nog eens stofvrij. Benieuwd naar hoe de DryTile vloertegels gelegd worden? Je ziet hier de film!

En wat als er schade is aan één of meerdere circulaire tegels? Dan zijn DryTile vloertegels snel vervangbaar. Een ander groot voordeel is dat lijmen verleden tijd is, dankzij de kurk granulaat ondergrond. En voor diegenen die gevoelig zijn voor geluid biedt DryTile circulaire tegel een bijkomend voordeel. Dankzij de akoestische reductie zijn ze zeer geschikt voor verdiepingsvloeren. Deze vloertegels zijn niet alleen impactbestendig, maar ook direct beloopbaar na installatie.


Esthetische en functionele vloertegels

Met DryTile hoef je geen compromis te sluiten tussen prachtige looks en functionaliteit. De ruime keuze in looks betekent dat je vloertegels kunt kiezen die perfect passen bij jouw esthetische voorkeuren. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel kleuren en vele formaten, beginnend bij 30x60 cm tegels.

Duurzaamheid staat voorop

DryTile  (circulaire tegel) is meer dan alleen een mooie tegel. Het is een product dat staat voor duurzaamheid. Het zijn de eerste circulaire tegels in Nederland, en zijn 100% recyclebaar. Deze vloertegels kun je opnieuw gebruiken, wat ze een aanzienlijk langere levensduur geeft. Bij een verhuizing krijgt de vloertegel een geheel nieuw leven en bij verkoop of retour kan de fabrikant ze hergebruiken.

Ben jij klaar voor de toekomst?  

Nog niet geheel overtuigd van dit innovatieve product? We zetten de pluspunten van de DryTile vloertegels graag nog een keer voor je op een rij: 

  • Hoogwaardige kleurvaste tegels
  • Losmaakbare & herbruikbare vloertegels
  • Fijn loopcomfort
  • Geluiddempend 
  • Eenvoudig & stofvrij te leggen
  • Geschikt voor bijna alle binnenruimtes

Ga voor duurzaam met DryTile!

In een wereld waar duurzaamheid en innovatie de sleutel zijn, positioneert DryTile zich als een voorloper. Of je nu een professional bent die op zoek is naar het perfecte product voor je volgende project, of een huiseigenaar die een verschil wil maken in de manier waarop je bouwt, DryTile is de oplossing voor elk bouwproject. Het is tijd om de stap te zetten naar een duurzamere, efficiëntere en mooiere toekomst met DryTile!  

Wil je graag meer weten of de DryTile in het echt zien? Neem contact met ons op, maak een afspraak en kom langs in onze showroom in Enter! 

Milieubewust bouwen én kosten besparen? Kies voor Fassat Circulaire Gevels & Tegels