Circulaire Vloertegels

Circulaire Vloertegels

De losmaakbare vloertegel

Circulaire Vloertegels


Vloertegels zijn voor alle projecten en ruimtes beschikbaar of het de keuken, de badkamer, de woonkamer, de showroom, de beursstand of het restaurant betreft, dat maakt niet uit, vloertegel mogelijkheden genoeg!
De huidige vloertegels die gelegd worden zijn niet losmaakbaar en ook niet circulair. Bij vervanging van de vloer dient alles vernietigd te worden en moet er met veel lawaai, geweld en stof elke vloertegel verwijderd worden voor de nieuwe vloer, dit kan en moet anders!
 

Wat zijn vloertegels?

Vloertegels zijn (plavuis/estrik) is een materiaal dat is gemaakt ter decoratie en bescherming van je vloer. De meest bekende vloertegel is de keramische vloertegel. Deze vloertegel heeft de eigenschap dat hij supersterk is en in veel uitvoeringen beschikbaar en verkrijgbaar is. Keramische vloertegels worden gemaakt van klei en zanden in combinatie met een oven waarin het deze op hoge temperatuur worden gebakken, het resultaat is een harde en hittebestendige vloertegel.

drytile-kurklaag

Circulaire vloertegels:

Steenstripshop en Fassat Gevels & Tegels gaan voor circulariteit, losmaakbaarheid, mechanische bevestiging en recycling van producten.
Vloertegels die verlijmd worden zijn verleden tijd voor ons en komen er niet meer in, daarom bieden wij jou de losmaakbare vloertegels van DryTile!

Circulaire vloertegels zijn de toekomst. Het is een innovatief product op het gebied van vloertegels, een vloertegel die je eenvoudig legt, losmaakt en hergebruikt of verkoopt!


Wat zijn circulaire vloertegels en losmaakbare vloertegels van DryTile?

De vloertegels van DryTile (Agrob Buchtal) zijn keramische vloertegels die voorzien zijn van een ondergrond van kurk. Door deze kurklaag hoeven de keramische vloertegels niet meer verlijmd te worden en zijn ze losmaakbaar en kunnen ze hergebruikt worden in een andere ruimte of op een andere/ nieuwe locatie. Door de kurklaag ontstaat er ook een automatische voeg van 3mm die makkelijk ingevoegd kan worden en hierdoor altijd maatvast is.

Wanneer je besluit tot de aanschaf/ gebruik van de DryTile vloertegels ben je duurzaam bezig! Er hoeft geen bos gekapt te worden, er hoeven geen afgravingen plaats te vinden voor natuursteen. De keramisch vloertegels van DryTile is deels gemaakt van gerecycled materiaal, de vloertegels zijn losmaakbaar, verplaatsbaar en mee te nemen bij verhuizing. De vloertegels kunnen een nieuwe dienst vervullen of je kunt ze verkopen aan iemand die er om verlegen zit en nog vele jaren mee verder kan!

Bekijk hier de film van de DryTile!

Wat zijn de eigenschappen van de circulaire en losmaakbare vloertegels van DryTiles?

Steeds vaker gaan bouwbedrijven en particulieren op zoek naar alternatieve en duurzame verbouw- en bouwmethoden. Er is sprake van een veranderende markt en dit is ook noodzakelijk. Vanwege de steeds verder uitbreidende wetgeving in de bouw, een tekort aan woningen en stijgende behoefte aan duurzame en circulaire materialen . Er moet sneller, efficiënter, maar ook zeker bewuster gebouwd worden. De DryTile vloertegels kunnen hieraan bijdragen. Voor elk bouwproject in de toekomst is dit dan ook dé uitgelezen duurzame oplossing. Er zijn verschillende situaties waarin het gebruik van losmaakbare vloertegelsde betere keuze is. 

De belangrijkste kenmerken van de losmaakbare vloertegels / circulaire vloertegels van DryTile zijn:

- Losmaakbaarheid en herbruikbaarheid van de vloertegel
- Recyclebare keramische vloertegels
- Emissievrij en minder afval, stof, elektriciteit verbruik
- Vloertegel is voorzien van een kurklaag
- Mechanische vloertegel
- Circulaire vloertegel
- Geschikt voor vloerverwarming
- Automatische voeg a 3mm
- Voor binnen gebruik m.u.v. de douchecabine

De belangrijkste voordelen van de losmaakbare vloertegels / circulaire vloertegels van DryTile zijn:  

- losmaakbaar en herbruikbaar
- Makkelijk en simpel te leggen
- Stofvrij leggen
- Sneller verwerken dan andere vloertegels
- Kleurvaste vloertegels
- Kapotte vloertegels zijn makkelijk te vervangen
- Geschikt voor vloerverwarming
- Geluiddempende werking door kurklaag


Voor welke ruimtes is de DryTile (losmaakbare vloertegel) geschikt:

De vloertegels kunnen in bijna alle binnenruimtes worden gebruikt. Goede voorbeelden zijn de woonkamer, de badkamer, op kantoor, in de winkel, in de keuken, in de showroom.
Je creëert zelf de gewenste sfeer en look. Er is een ruime keuze die aansluit bij je woonstijl en interieur! Door de dempende onder grondlaag zorgen de vloertegels ook voor akoestische reductie.

Sta jij ook op voor duurzaamheid en circulariteit?

In deze tijd is een circulair en milieu ontlastend product niet meer weg te denken in onze samenleving en binnen onze bouwsector. Help jij ons om de de bouwsector mechanisch en losmaakbaar te maken? DryTiles bied jou een grote en afwisselende collectie zodat er voor een ieder iets beschikbaar is wat aansluit bij jouw project of wens die je voor ogen hebt!

Sta jij achter duurzaamheid en ben je nieuwgierig naar de collectie? Maak een afspraak bij ons in de showroom via www.fassat.nl, stuur een e-mail naar info@fassat.nl of bel ons +31 (0)547- 214112.
De DryTiles zijn ook verkrijgbaar via www.tegelmaxx.nl in Hengelo en bij www.circulairetegel.nl

Milieubewust bouwen én kosten besparen? Kies voor Fassat Circulaire Gevels & Tegels