Houtskeletbouw

Houtskeletbouw

Circulair Innovatief Remontabel

Wat is houtskeletbouw?

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij houten elementen, zoals balken en spanten, worden gebruikt als ondersteunende structuur voor een gebouw. Deze elementen worden op hun plaats gehouden door middel van nagels, bouten of schroeven en worden gevuld met isolatie en afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten, houten panelen of gevel steenstrips. Voor de afwerking en isolatie voor houtskeletbouw woningen kunt u terecht bij Fassat. 

Met de steenstrips op isolatie voor buitengevel zorgt u voor een extra isolering en dus een hoger wooncomfort. De buitenstrips zijn speciaal ontwikkeld om buitenmuren beter te isoleren en te bekleden. Zeer geschikt voor onder andere houtskeletbouw, renovatie- en aanbouw projecten. Wilt u meer weten over de houtskeletbouw steenstrips op isolatie? Neem gerust contact met Fassat op.

Hoe houtskeletwoningen woningen isoleren?

Goed geïsoleerde houtskeletbouw woningen creëert u eenvoudig met de isolatie steenstrips van Fassat. Als eerste brengt u de isolatieplaten aan op de buitengevel van de houtskeletbouw woningen. Dit zijn de Kingspan Kooltherm K15 platen. Vervolgens worden de steenstrips precies op maat gemaakt, waardoor er geen zaagverlies ontstaat. Wat duurzaam en goedkoper is. 

Daarna worden de gevel steenstrips op die isolatieplaten aangebracht middels ons gepatenteerde mechanische montagesysteem. Via deze montage komt er geen metselwerk of verlijming aan te pas. Onder de circulaire steenstrips Splitbricks, is het eenvoudig om isolatieplaten aan te brengen. Met de isolatieplaten en steenstrips van Fassat blijven de houtskeletbouw woningen in de zomer koel en in de winter blijft de warmte binnen. Dit scheelt de bewoners aanzienlijk in de energiekosten en het is uiteraard ook duurzamer. 

Voordelen houtskeletbouw

Er zijn verschillende voordelen aan houtskeletbouw. Ten eerste is hout een duurzaam en hernieuwbaar materiaal. Hout absorbeert CO2 tijdens groei en geeft deze terug aan de atmosfeer wanneer het verbrandt of afbreekt, waardoor het een gunstige impact heeft op het milieu. Ten tweede is houtskeletbouw snel en efficiënt uit te voeren. De elementen kunnen worden voorgefabriceerd in een fabriek en op locatie snel worden geïnstalleerd, waardoor de bouwtijd wordt verkort. 

Ten derde is houtskeletbouw licht van gewicht, waardoor de fundering kleiner is en de kosten daarvan lager zijn. Ten vierde is hout een goed isolerend materiaal, waardoor houtskeletbouw geschikt is voor energiezuinige en comfortabele gebouwen. Door de gevel te bekleden met isolatieplaten en steenstrips, zijn de houtskelet woningen goed geïsoleerd en zien ze er als een plaatje uit. 

Steenstrips toepassen bij houtskeletbouw

Er zijn verschillende manieren om steenstrips toe te passen bij houtskeletbouw, afhankelijk van de specifieke eisen van het project. Houtskeletbouw is een bouwmethode die veel voordelen heeft zoals duurzaamheid, snelheid, licht van gewicht en energie-efficiëntie. Hout is echter ook een brandgevaarlijk materiaal en er moeten daarom brandveiligheidsmaatregelen worden genomen. Bovendien kan hout in contact met water gaan rotten en dit kan leiden tot problemen met de stevigheid van het gebouw. Daarom is het belangrijk om de houten elementen goed te beschermen tegen water en om de juiste materialen te gebruiken en technieken toe te passen om de levensduur van het gebouw te verlengen. 

Dit doet u met de steenstrips gevel van Fassat. Uiteindelijk is houtskeletbouw een efficiënte en duurzame oplossing voor woningbouw. Houd er rekening mee dat bij deze toepassingen, de steenstrips geïsoleerd en afgedicht moeten worden, om te voldoen aan de thermische en vochtisolatie eisen. Bovendien, is het belangrijk om de juiste technieken en materialen te gebruiken om de steenstrips stevig op de plaats te houden en ervoor te zorgen dat het gebouw sterk en veilig is. Win advies in bij Fassat over de steenstrips toepassingen en montagetechniek voor houtskeletbouw.

Voordelen gevelsteenstrips bij houtskeletbouw

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van gevelsteenstrips als buitengevel bij een houtskeletbouw:

  • Esthetisch aantrekkelijk: Gevelsteenstrips kunnen worden gebruikt om een natuurlijke uitstraling te geven aan een gebouw, met de uitstraling van een traditionele stenen gevel.

  • Brandveiligheid: Steenstrips buiten helpen bij de brandveiligheid van een houtskeletbouw en voldoen aan de brandveiligheidseisen van een gebouw.

  • Geluidsisolatie: Steenstrips bieden een goede geluidsisolatie, wat helpt om de geluidsoverlast van buitenaf te verminderen.

  • Duurzaamheid: Tegelstrips panelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een lange levensduur.

  • Vochtbestendig: Steenstrips voor buiten zijn vochtbestendig en helpen daarmee om vochtproblemen bij houtskeletbouw te voorkomen.

  • Isolatie: Steenstrips isolatie bieden een thermische isolatie en zo dragen bij aan de energie-efficiëntie van het gebouw.

  • Weinig onderhoud: Steenstrips zijn vaak ongevoelig voor onderhoud en hoeven niet geverfd of geschilderd te worden.

Wilt u meer weten over de gevel steenstrips of isolatie steenstrips van Fassat? Kom dan een keer langs in onze showroom in Enter, waar alle producten uitgestald staan, zoals de gepatenteerde Splitbrick steenstrips. De keuze is enorm, waardoor er altijd wel een ontwerp bij zit wat bij uw bouwproject en wensen past. Bovendien ontvangt u gratis advies van onze professionals. Steenstrips op isolatie prefab plaatsen is met ons circulaire gevelisolatie montagesysteem eenvoudig, duurzaam en bovendien snel. U kunt deze op iedere gewenste binnen- of buitenmuur monteren en demonteren. Heeft u nog vragen? Contacteer ons of vraag een gratis offerte aan.