Keramische geveltegels

Keramische geveltegels

Uitzonderlijk design

Circulair Innovatief Remontabel

Keramische geveltegels

Keramische geveltegels gebruikt men voor zowel nieuwbouw als renovatie projecten. Het is niet alleen origineel en mooi, maar het biedt ook veel voordelen op het gebied van isolatie. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en in verschillende designs en kleuren beschikbaar. 

Wat zijn keramische geveltegels?

Keramische geveltegels zijn geveltegels gemaakt van keramiek. Keramiek is samengesteld uit klei en zand. Geveltegels kunnen ook worden geglazuurd om ze te beschermen tegen vuil en ze te laten glanzen. Keramische geveltegels zijn over het algemeen makkelijker te onderhouden dan natuursteen, zijn sterk en hebben een zeer lage vochtopname. Met de huidige technologie is het mogelijk om keramische geveltegels te laten lijken op echt beton, natuursteen of hout.

keramische-geveltegels

Voordelen van keramische geveltegels

Steeds vaker kiezen mensen voor keramische gevelbekleding. De keuze voor duurzaam materiaal dat toepasbaar is bij verschillende typen bouwprojecten wordt steeds meer gangbaar. Geveltegels zijn in alle stijlen te maken en zorgen ervoor dat er milieubewust gebouwd kan worden. Lees hieronder meer over de voordelen van (keramische) geveltegels.

  • Duurzaam: keramische geveltegels zijn goed bestand tegen extreem weer. De tegels zijn tevens ook kleur- en vormvast.
  • Isolatie: het materiaal zorgt voor een goede afdichting en voorkomt dat warmte of kou de woning verlaat.
  • Veel ontwerp opties: keramische geveltegels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Er zijn ook diverse afwerkingen om uit te kiezen zoals bijvoorbeeld gepolierd, half-gepolierd en tegels met mozaïek patronen.
  • Onderhoudsgemak: geveltegels hebben geen speciaal onderhoud nodig.
  • Originele uitstraling: keramische geveltegels zijn op dit moment nog niet veel voorkomend. U kiest dus voor een unieke uitstraling.
  • Schade is eenvoudig te verhelpen: zijn in een uitzonderlijk geval uw geveltegels gebarsten of beschadigd? Afhankelijk van de bevestigingsmethode kunnen de tegels eenvoudig en afzonderlijk worden vervangen.

Bevestigingsmethodes geveltegels

Geveltegels worden vastgezet met een geventileerd gevelsysteem. Panelen worden bevestigd aan houten of aluminium draagconstructies. Er zijn verschillende bevestigingsmethoden. Hieronder staan de drie meest voorkomende methoden weergeven.

1. Zichtbaar systeem

Met een zichtbaar systeem zijn de bevestigingsmiddelen (klemmen en klemhaken) goed zichtbaar. Het grote voordeel is dat deze bevestigingsmiddelen goed bereikbaar zijn, waardoor u de panelen eenvoudig afzonderlijk kunt vervangen.

2. Blind systeem

Bij dit systeem zijn de bevestigingsmiddelen onzichtbaar, waardoor ze het uiterlijk van de buitenmuur niet aantasten. In het geval van beschadigde gevelpanelen kan vervanging een iets grotere uitdaging zijn, maar niet onmogelijk. Er zijn twee technieken in een blind systeem:

1.     Een mechanisch blind systeem. Bij dit systeem worden verticale dragers, nokken of plaathaken gebruikt.

2.     Een blind systeem met lijmbevestiging. Bij dit systeem worden de panelen rechtstreeks aan de draagconstructie gelijmd. 

3. Semi-blind systeem

Dit is een tussenoplossing van de twee bovengenoemde systemen, het zichtbare systeem en het blinde systeem. In tegenstelling tot een blind systeem zijn de bevestigingsmiddelen wel zichtbaar, maar minder opvallend dan bij een zichtbaar systeem. 

keramische-steenstrips-geveltegels-toepassing

Onderhoud van keramische geveltegels

Keramische gevels hebben niet meer onderhoud nodig dan andere geveltegels. U hoeft geen specifiek onderhoud uit te voeren. De keramische platen zijn zeer goed bestand tegen vuil en kunnen zelfs met een vrij simpele waterstraal gemakkelijk schoon worden gehouden.

Natuurlijk kunnen keramische gevels, net als elke andere gevel, na verloop van tijd vuil worden door het weer. Om schade (bijvoorbeeld door vocht) te voorkomen en de buitenkant weer zijn mooie uiterlijk te geven, kunt u het beste de buitenkant reinigen. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de juiste reinigingsmethode te gebruiken voor de buitenbekleding.

Tip: Huur een vakman in. Hij of zij kan de juiste methode voor het reinigen van de buitenkant bepalen en correct uitvoeren. Zo bent u zeker van de juiste behandeling en een mooi eindresultaat!

Meer weten over geveltegels?

Wilt u meer weten over geveltegels, en dan in het bijzonder keramische geveltegels of onze andere circulaire producten? Neem contact op met één van onze experts of maak een afspraak in onze showroom in Enter. Wij praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen en kijken samen of we iets voor uw bouwproject(en) kunnen betekenen!

keramische-geveltegels

Milieubewust bouwen én kosten besparen? Kies voor Fassat Circulaire Gevels & Tegels