Fassat Circulaire Gevels & Tegels

BrickTiles voor hoogbouw

BrickTiles voor hoogbouw

π—‘π—Όπ˜ƒπ—Ά-π—•π—Ώπ—Άπ—°π—Έπ—§π—Άπ—Ήπ—²π˜€ 𝗼𝗼𝗸 π—΄π—²π˜€π—°π—΅π—Άπ—Έπ˜ π˜ƒπ—Όπ—Όπ—Ώ π—΅π—Όπ—Όπ—΄π—―π—Όπ˜‚π˜„

Kiwa BDA heeft onlangs het BrickTiles gevelsysteem van Fassat grondig getest op weerstand tegen dynamische windbelasting van de complete gevelconstructie.
De windbelastingsproef is zeer geschikt om na te gaan tot welke gebouwhoogte en onder welke geografische omstandigheden een bepaald bevestigingssysteem duurzaam zonder risico kan worden toegepast.
Er is een HSB wand van 3x3 meter getest met een gevelbekleding van keramische BrickTiles 300x85mm en met een achterconstructie van horizontale en verticale staalprofielen.De windtester is tot de maximale capaciteit van 9000Pa gegaan.


Het resultaat? De complete gevel is volledig in takt gebleven en niet of nauwelijks waarneembaar vervormd. Dit bewijst dat de BrickTiles met de geteste wandopbouw geschikt is voor verwerking op zeer grote hoogtes!
Eerder waren de testen waaronder de impact, thermo-schok en vorst-door al met goed gevolg bij het TCKI afgelegd!

De BrickTiles worden volledig naar wens van de klant gemaakt en zijn in vrijwel alle denkbare kleuren, design en oppervlakteafwerkingen verkrijgbaar.

Voor meer info en bezichtiging van de collecties bent u welkom in onze showroom in Enter of bekijk onze website www.fassat.nl


Een korte toelichting op wat een windbelastingstest is:

Een windbelastingstest is een test die wordt uitgevoerd om de weerstand van een constructie tegen windkrachten te beoordelen. Deze testen zijn vooral relevant voor gebouwen en structuren die worden blootgesteld aan winderige omstandigheden, zoals gevels, bruggen, torens en andere bouwwerken.

Tijdens een windbelastingstest wordt de constructie blootgesteld aan gecontroleerde windstromen met verschillende snelheden en richtingen. Het doel is om te zien hoe de constructie reageert op deze windbelastingen en of deze voldoende stevigheid en stabiliteit biedt om de krachten te weerstaan.

Er zijn verschillende manieren om een windbelastingstest uit te voeren, maar over het algemeen worden ze gedaan met behulp van windtunnels of computergestuurde simulaties. In een windtunnel wordt de constructie in een schaalmodel geplaatst en wordt er lucht door de tunnel geblazen met gevarieerde snelheden en hoeken. De reactie van de constructie wordt gemeten met sensoren en apparaten die krachten en vervormingen registreren.

De resultaten van een windbelastingstest geven inzicht in hoe de constructie zal presteren onder realistische windomstandigheden. Dit is cruciale informatie voor het ontwerp en de engineering van gebouwen en structuren om ervoor te zorgen dat ze veilig en stabiel zijn, zelfs tijdens stormachtig weer.