Fassat Circulaire Gevels & Tegels

De BioBased steenstrips

De BioBased steenstrips

Fassat biedt een keur aan losmaakbare keramische steenstrips en BrickTiles. Sinds kort hebben we ook de WasteBased en BioBased steenstrips van StoneCycling in onze collectie. De WasteBased steenstrip is niet alleen een karaktervolle schoonheid, maar is ook nog eens ontstaan uit maar liefst 60% gerecyclede bouwmaterialen!

De BioBased steenstrip zal vanaf Q2 2023 in Nederland verkrijgbaar zijn en zal onder meer aangeboden worden door Fassat. Deze steenstrip is een revolutionair bouwproduct! BioBased steenstrips zijn namelijk niet gebakken in een energieslurpende steenoven en hebben geen CO2 onvriendelijk cement als basis, maar is een geschenk van de natuur. 

Het geheim van deze bijzondere doorbraak komt uit onze oceanen. Met behulp van bacteriĆ«n die koraalriffen doen laten groeien, is het nu mogelijk om in 3 dagen een steenstrip te produceren die 3x sterker is dan beton, 20% lichter is dan beton en 95% minder Co2 uitstoot dan traditioneel cement! Met het losmaakbare montage systeem van Fassat is deze steenstrip een echte kampioen in circulariteit. 

In 2023 zal de BioBased slechts mondjesmaat leverbaar zijn, dus wacht niet te lang met uw bestelling. De steen zal ook als vloertegel met een afmeting van 20x40 cm beschikbaar zijn. Fassat heeft een systeem ontwikkeld, waarbij de vloertegels losmaakbaar en dus verhuisbaar kunnen worden gemonteerd met speciaal ontwikkelde voegen en onderplaten. De BioBased steenstrips zijn powered by BioMason Technology.