Fassat Circulaire Gevels & Tegels

Masterclass Grofkeramiek

Masterclass Grofkeramiek

πŸ§±π™ˆπ™–π™¨π™©π™šπ™§π™˜π™‘π™–π™¨π™¨ π™œπ™§π™€π™›π™ π™šπ™§π™–π™’π™žπ™šπ™  π™—π™žπ™Ÿ π™¨π™©π™šπ™šπ™£π™—π™–π™ π™ π™šπ™§π™žπ™Ÿ π™•π™žπ™‘π™«π™šπ™§π™¨π™˜π™π™€π™€π™£ π™π™–π™£π™™π™¬π™žπ™Ÿπ™ πŸ§±

Afgelopen dinsdag heeft ons team deelgenomen aan de Masterclass Grofkeramiek bij Zilverschoon Randwijk Steenbakkerij

Zilverschoon richt zich op de productie van π™–π™’π™—π™–π™˜π™π™©π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™ π™š π™§π™šπ™¨π™©π™–π™ͺπ™§π™–π™©π™žπ™šπ™¨π™©π™šπ™£π™šπ™£ die toegepast worden voor behoud en herstel van cultureel erfgoed en realisatie van bijzonder nieuwe bouwwerken.

Na een uitgebreide theoretische inleiding hebben we met eigen ogen kunnen zien hoe π™π™–π™£π™™π™«π™€π™§π™’π™¨π™©π™šπ™£π™šπ™£ π™šπ™£ π™«π™€π™§π™’π™¨π™©π™šπ™£π™šπ™£ π™©π™§π™–π™™π™žπ™©π™žπ™€π™£π™šπ™šπ™‘ in houten vormbakken gemaakt worden. We hebben ook gezien hoe de diverse kleisoorten worden opgeslagen en gemengd.

Daarna hebben we een kijkje genomen naar het π™™π™§π™€π™€π™œ- π™šπ™£ π™π™šπ™© 𝙗𝙖𝙠π™₯π™§π™€π™˜π™šπ™¨.
Interessant was ook het π™œπ™‘π™–π™―π™ͺπ™ͺπ™§π™–π™©π™šπ™‘π™žπ™šπ™§ waar met veel deskundigheid geglazuurde stenen worden gemaakt.

We kunnen de masterclass aan iedereen die geΓ―nteresseerd is in het heden en verleden van het stenenbakken van harte aanbevelen. Voor meer info: