Fassat Circulaire Gevels & Tegels

Samenwerking tussen Fassat en StoneCycling

Samenwerking tussen Fassat en StoneCycling

Samenwerking tussen Fassat en StoneCycling leidt tot circulariteit in optima forma!

In een innovatieve samenwerking hebben Fassat en StoneCycling de handen ineengeslagen om een duurzame toekomst te creëren. Onder de naam Beyond Wall System hebben ze een losmaakbaar systeem voor WasteBased steenstrips ontwikkeld. Deze circulaire steenstrips zijn niet alleen een technische doorbraak, maar ook een milieuvriendelijke keuze.

Duurzame WasteBased Keramische Steenstrips

De WasteBased keramische steenstrips, ontwikkeld door StoneCycling, bestaan voor tenminste 60% uit bouwafval. Dit innovatieve gebruik van bouw- en sloopafval, dat naar schatting goed is voor een derde van de totale afvalproductie in de EU, zet een belangrijke stap richting circulariteit in de bouw. Bovendien draagt de bouwsector wereldwijd bij aan 11% van de CO₂-uitstoot. Het upcyclen van zoveel mogelijk bouwafval naar nieuwe duurzame bouwmaterialen, zoals deze WasteBased steenstrips, leidt tot een aanzienlijke reductie van CO₂-uitstoot.

Upcycling als Sleutel tot CO₂-Reductie

Door afvalmateriaal te hergebruiken en te transformeren in hoogwaardige bouwproducten, bieden Fassat en StoneCycling een innovatieve oplossing voor milieuproblemen. Het gebruik van WasteBasedBricks in bouwprojecten is niet alleen een stap vooruit in duurzaam bouwen, maar het draagt ook bij aan een aanzienlijke vermindering van de ecologische voetafdruk van de bouwsector. De samenwerking tussen Fassat en StoneCycling illustreert hoe circulariteit in de bouw kan worden bereikt.

Ontdek de WasteBasedBricks

Benieuwd naar de WasteBasedBricks en het proces erachter? Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over hoe deze innovatieve WasteBased steenstrips worden gemaakt:

Meer over WasteBasedBricks

Meer Info over het Beyond Wall System

Wil je meer weten over het Beyond Wall System en de samenwerking tussen Fassat en StoneCycling? Klik op de link hieronder voor uitgebreide informatie over deze innovatieve bouwoplossingen:

Meer over het Beyond Wall System