Steenstrips baksteen

Steenstrips baksteen

Circulair Innovatief Remontabel

Waarom kiezen voor steenstrips baksteen

Steenstrips baksteen kopen doet u bij Fassat Gevelsystemen. Met baksteenstrips kunt u grote oppervlakken rond een huis of kantoor in een handomdraai van een compleet nieuw uiterlijk voorzien. Steenstrips zijn een echte blikvanger wat betreft de afwerking. Ze zorgen voor een strakke afwerking, waarbij duurzaamheid voorop staat. Ze bepalen de vormgeving van de rest van het gebouw en daarmee het uiteindelijke uiterlijk van het pand. 

Het aanbrengen van steenstrips buiten is niet moeilijk. Ze zijn licht van gewicht en heel dun (14 mm), zodat er weinig ruimteverlies is. Het aanbrengen van steenstrips is zelfs voor de doe-het-zelver een eenvoudige klus. Dit komt omdat u met de steenstrips van Fassat gelijk gebruikmaakt van ons circulaire mechanische systeem. Hierbij komt geen verlijming of cement aan de pas.

Steeds meer architecten en bouwbedrijven kiezen daarom voor steenstrips baksteen van Fassat. U geeft de buitenruimte een extra landelijke en natuurlijke uitstraling. Maar ook voor binnen zijn de bakstenen en keramische steenstrips niet weg te denken. 

Steenstrip panelen versus traditionele bouw

De traditionele bouw is toe aan een make-over. Aspecten als veiligheid en tijdsdruk moeten steeds meer overwogen worden. Steenstrip panelen zijn een prefab product, wat simpelweg minder handelingen op de bouwplaats vergt. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om een traditionele bakstenen muur te leggen, wat zowel arbeidsuren als materialen bespaart. Op houtskeletbouwelementen aangebrachte prefab steenstrip panelen bieden dan ook een geweldige totaaloplossing.

Bovendien betekent de toepassing van steenstrip panelen ook dat een lichtere fundering kan worden gebruikt, omdat de steenstrips het gewicht van de hele constructie verminderen. Door steenstrips baksteen te gebruiken realiseert u in minder tijd een hoogwaardige geรฏsoleerde muur zonder witte aanslag op het metselwerk. Verlijming en metselwerk komt er namelijk niet aan te pas, dankzij ons innovatieve duurzame gevelsysteem.

Steenstrips baksteen buiten: creรซer een nieuwe sfeer

Werk de muren of gevel af met Fassat steenstrips baksteen buiten. Denk hierbij aan gevelbekleding, aan de schutting, de garage, de schuur of kantoorpand. Onze steenstrips baksteen zijn eenvoudig te plaatsen en waterdicht met de juiste bescherming. Steenstrips voor buiten zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Een buitengevel die bekleed is met steenstrips ziet er bijzonder aantrekkelijk uit en geeft meteen een warme uitstraling aan uw woonproject of kantorencomplex.

Toepassing steenstrips baksteen binnen

Het assortiment steenstrips baksteen binnen is divers. Welke steen u kiest, bepaalt u zelf. De kleur, de vorm en uitvoering kunnen naar wens worden aangepast. Esthetisch zijn de steenstrips verkrijgbaar in alle soorten afwerkingen die u van traditionele bakstenen verwacht. Wilt u weten welke motieven er verkrijgbaar zijn? Kom eens langs in onze showroom in Enter.

Omdat de onderliggende muur vaak voorzien is van hoogwaardige isolatiematerialen, bouwt u duurzaam. De netto CO2 is lager dan die van andere bouwmaterialen, en een afwerking met steenstrips zorgt ervoor dat het paneel in een later stadium (opnieuw) gebruikt kan worden. De steenstrips baksteen binnen of buiten kunnen later zelfs vervangen worden door een ander motief of een andere afwerking. Zodat u in de toekomst kunt blijven inspelen op de nieuwste trends in afwerking.

Hoogwaardige steenstrips buiten aanbrengen

Wilt u uw gevel, tuin, terras of andere buitenruimte een nog aantrekkelijker uitstraling geven? Kies dan voor Fassat steenstrips buiten. Zo weet u zeker dat u een voordelige keuze maakt voor goede kwaliteit. Zoekt u bijvoorbeeld natuursteenstrips voor buiten of grove bakstenen steenstrip panelen? Granieten of marmeren look steenstrips zijn ook verkrijgbaar. Er is een zeer uitgebreid assortiment in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding beschikbaar. Kunt u niet kiezen? Vraag dan een gratis monster aan! 

Steenstrips buiten aanbrengen is gemakkelijker dan men denkt. Ze zijn er in verschillende maten en diktes, maar altijd heel gemakkelijk te hanteren. En omdat ze licht van gewicht zijn, verloopt de verwerking gemakkelijker en ook sneller. Hierdoor is er tijdswinst en dus ook een kostenbesparing. Bovendien zijn de steenstrips op bijna elk oppervlak te gebruiken. En het mooie van het werken met steenstrips baksteen is dat u heel snel resultaat ziet. U ziet de muren of gevels direct verfraaien.

Voordelen baksteen steenstrips Fassat

De baksteen steenstrips van Fassat bieden in combinatie met het gepatenteerde gevelsysteem veel voordelen:

 • Geen metselwerk of verlijming meer nodig: eenvoudig in het profiel te schuiven. 

 • Diverse design uitvoeringen en kleuren.

 • Kan gecombineerd worden met isolatieplaten Kingspan Kooltherm K15. 

 • Slanke steenstrips van 14 mm met onder- en bovengroef.

 • Op maat gezaagd: geen zaagverlies.

 • Licht van gewicht: eenvoudig te transporteren en minder arbeidsintensief.

 • Demontabel: opnieuw toe te passen.

 • Geschikt voor prefabricage.

 • Voegloos.

 • Laag risico op witte uitbloei.

 • Minder CO2 uitstoot

 • Geen vervuiling door lijmresten en voegwerk.

 • Laag wateropnemend vermogen (>3%).

Bezoek Fassat showroom

Fassat Gevelsystemen heeft een breed en gevarieerd assortiment producten steenstrips buiten en binnen. Of u nu houdt van een strakke uitstraling, of liever ruw en ongepolijst; we hebben steenstrips voor ieders smaak. Ze zijn scherp geprijsd en worden snel geleverd. Kom gerust langs bij de Fassat showroom in Enter voor meer informatie. Natuurlijk kunt u de Fassat specialisten ook bellen of mailen. Baksteen steenstrips buiten aanbrengen is bij Fassat een goedkope en aantrekkelijke keuze. Geschikt voor renovatie- en nieuwbouwprojecten.