Vliesgevel

Vliesgevel

Circulair Innovatief Remontabel

Wat is een vliesgevel?

Vliesgevel is een soort gevelbekleding die bestaat uit een vliesachtige, niet-dragende laag die aan de buitenkant van een gebouw wordt bevestigd. Vliesgevels worden vaak gebruikt in de nieuwbouw en renovatie van gebouwen, en kunnen worden toegepast voor zowel esthetische als thermische isolatie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, en kunnen worden gecombineerd met andere materialen zoals hout of metaal.

Het frame is verbonden met de constructie van het gebouw. De vliesgevel draagt niet de belasting van het dak of de vloer, maar steunt op de constructie van het gebouw, vooral op de vloerlijn. Daardoor is dit bouwmateriaal innovatief, duurzaam en stofdicht. De meest opvallende uitvoering is een glaswand, maar vliesgevels zijn ook verkrijgbaar in tal van kleuren en patronen. 

Soorten vliesgevels

Glasgevel

Doordat een vliesgevel geen dragende functie heeft en ook geen stabiliteit geeft aan het pand, zien we deze vaak terug in een glaswand uitvoering. Dit wordt ook wel een glasgevel genoemd. U krijgt hierbij een spiegelende gevel gemaakt van lichte materialen. Om de zonne-warmte tegen te houden wordt vaak zonwerende beglazing toegepast. Hierbij is de glasgevel voorzien van zonwerend folie of het glas wordt geëtst. 

Curtain wall

In Nederland wordt voor een vliesgevel ook vaak de Engelse benaming curtain wall gebruikt, oftewel gordijngevel. Een curtain wall is naast glas ook verkrijgbaar in vele soorten kleuren en patronen, waardoor u een prachtige strakke gordijn uitstraling aan de gevel krijgt. Bij Fassat kunt u bijvoorbeeld een curtain wall laten plaatsen met de NoviTiles geveltegels die verkrijgbaar zijn in 60x60 cm. Of met de steenstrips die een uniek modulair bevestigingssysteem bevatten.

Vliesgevel profiel mogelijkheden

Een vliesgevel profiel is bovendien in meer dan 400 kleuren beschikbaar. De genoemde NoviTiles zijn niet alleen in verschillende patronen, kleuren en designs te verkrijgen, maar ook met een ander vliesgevel profiel. De NoviTiles met T-profiel, waarbij het horizontale lintprofiel zichtbaar is en blijft. Of u kiest voor een blinde montage. Hierbij is de geveltegel afgedragen op een draaglip en is de voeg terugliggend. Wilt u meer weten over de vliesgevel profiel mogelijkheden? Neem contact op met het team van Fassat. We geven u graag advies op maat.

Vliesgevel woning toepassing

Glasgevels worden vaak in eerste plaats geassocieerd met kantoorgebouwen of showrooms, maar ze kunnen ook zeker voorkomen bij moderne woningen. Door de slanke profielen stralen vliesgevels moderniteit uit. Vaak zien we bij een vliesgevel woning dat de veranda of serre bedekt is met een glazen vliesgevel. Wanneer de woning over een goed ventilatiesysteem beschikt, kunt u energie uitsparen op zonnige winterse dagen en warmte beter afvoeren tijdens warme zomerse dagen. 

Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid om PV-panelen (zonnepanelen) tussen de gevelbekleding te verwerken. Zodat u ook nog eens zonne-energie opwekt. De mogelijkheden van een gordijngevel zijn ongekend groot en bijzonder mooi. Voor zowel kantoorgebouwen als voor particulieren woningen. Wilt u meer weten over wat Fassat voor u kan betekenen op het gebied van gevelbekleding? Neem dan zeker eens contact op of kom langs in de showroom in Enter voor vliesgevel woning mogelijkheden.

Voordelen vliesgevel tegels van Fassat

  • Vliesgevel tegels zijn kostenbesparend dankzij de lichte constructiematerialen en modulair ophangsysteem van Fassat. 

  • Vliesgevels zijn berekend op thermisch uitzetten of krimpen, alsook voor seismische bewegingen en waterafvoer. 

  • Een glasgevel laat een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnen. 

  • Verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Van houtimitaties tot gekleurde tegels.

  • De binnenkant van de curtain wall kan anders afgewerkt worden dan de buitenkant. Stem de vliesgevelbekleding daardoor naadloos af op het interieur. 

  • Licht in gewicht en daardoor eenvoudig te installeren. 

  • Een efficiënte bescherming tegen water, wind en andere weersinvloeden.

  • Ze zijn licht in gewicht en eenvoudig te installeren.

  • Vliesgevels zijn onderhoudsarm en kunnen snel en eenvoudig worden gerepareerd.

  • Minder afval bij de productie en bij de afbraak van de gevel. De vliesgevel-uitvoeringen van Fassat kunnen bovendien hergebruikt worden.

Een vliesgevel geeft een moderne look aan het gebouw. Bovendien heeft een gordijngevel een zeer lange levensduur en zijn daardoor ook duurzaam. Het hoge isolerende vermogen, zorgt ervoor dat er minder energie wordt verbruikt voor verwarming of koeling. 

Heeft u interesse in een vliesgevel wand? Neem dan zeker eens contact op met Fassat of vraag een gratis offerte aan.