Gevelbekleding steenstrips buiten

Gevelbekleding steenstrips buiten

Circulair Innovatief Remontabel

Nieuwe look met gevelbekleding steenstrips buiten

Wilt u de buitenmuur bekleden? Fassat’s gevelbekleding steenstrips buiten zorgt voor een nieuwe look en goede isolatie. Bij renovatieprojecten wordt steeds meer aandacht besteed aan zowel de isolatie als de luchtdichtheid. Een goed geïsoleerde woning is dan ook duurzamer. In de winter blijft de warmte binnen en de zomer blijft de warmte enigszins buiten. Bij Fassat kunnen wij u helpen met de beste materialen voor prachtige gevelbekleding steenstrips buiten. 

De beste methode om een woning te isoleren is door de woning goed in te pakken middels een isolatieschil langs de buitenzijde. Daardoor zijn er nagenoeg geen koudebruggen meer mogelijk. Dit kan middels onze isolatieplaten. Om de woning er weer als nieuw uit te laten zien, bekleedt u vervolgens de isolatieplaten met steenstrips buiten. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om direct de buitenmuur te bekleden met de steenstrips panelen van Fassat. 

Voordelen van steenstrips buitengevel

  • Een steenstrip behoudt dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een baksteen.

  • Minder ruimteverlies ten opzichte van traditionele bakstenen: slechts 14 mm dik.

  • Steenstrips buiten zijn zonder voeg, maar kunnen ook met voeg worden geleverd (indien gewenst).

  • Breed assortiment steenstrips buitengevel.

  • Steenstrips van Fassat worden op maat gezaagd, waardoor er geen zaagverlies is. 

  • Duurzaam en circulair montagesysteem: eenvoudig te monteren en demonteren. Hergebruik gevel steenstrips is zeker mogelijk. 

  • Geen hoge aanpassingskosten bij het aanbrengen van steenstrips buiten. 

  • Er bestaan ook hoekstrips. Deze zorgen voor een perfecte en nauwkeurige afwerking van hoeken in de muur.

  • Duurzaam en gepatenteerd mechanisch montagesysteem van Fassat.

Plaatsen van buitengevelisolatie steenstrips

Voor het plaatsen van buitengevelisolatie steenstrips op een bestaande gevel zijn er verschillende oplossingen. Welke methode het meest geschikt is hangt af van de constructie, budget, persoonlijke voorkeur en wensen.

Er zijn drie mogelijkheden voor het plaatsen van isolatie steenstrips: 

1) Rechtstreeks aanbrengen op de bestaande buitengevel. 

2) Direct op de bestaande gevel met spouwmuur. 

3) Verwijderen van de bestaande buitengevel.

1 - Rechtstreeks op de bestaande gevel

Het aanbrengen van buitengevelisolatie steenstrips rechtstreeks op de bestaande gevel is de snelste manier. Deze methode om de buitengevels te isoleren wordt dan ook meestal aangeraden wanneer er geen spouwmuur aanwezig is. De isolatieplaten Kingspan Kooltherm K15 worden dan rechtstreeks vastgemaakt op de buitengevel door middel van montageklemmen en wokkelschroeven. Om geen koudebruggen te krijgen rondom de ramen kunt u er ook voor kiezen om de dagkanten af te slijpen en deze ook af te werken met isolatieplaten.

2 - Direct op de bestaande gevel met spouwmuur

Wanneer een woning een luchtspouw heeft, kunnen de gevelbekleding steenstrips en isolatieplaten ook direct op de buitenmuur bevestigd worden. Om de isolatie goed te laten werken, is het van belang de luchtspouw compleet luchtdicht te maken. Dit kan door alle gaten en kieren goed af te dichten of op te vullen met spouwisolatie. Met spouwisolatie is de woning nog beter geïsoleerd en is luchtcirculatie uitgesloten. 

3 - Bestaande buitengevel verwijderen

De meeste ingrijpende methode om een woning te isoleren is door het verwijderen van het buitenspouwblad. De luchtspouw wordt zo verwijderd waardoor de nieuwe isolatie rechtstreeks tegen de binnenmuren aangebracht kan worden. Op deze manier zijn koudebruggen uitgesloten en wint u ook extra ruimte voor isolatiemateriaal. Zonder de gevel verder naar buiten te laten komen kunnen we tot 10 cm dik isoleren.

Toepassingen steenstrips buiten

De steenstrips buiten zijn ook aan te brengen op binnenmuren. Vanwege het strakke en bijzonder mooie uiterlijk zien we steeds vaker dat de steenstrip buiten ook binnen worden aangebracht. Op zich niet vreemd, want de designs zijn dan ook wonderschoon. Een saaie muur verandert gelijk in een modieus en strak ontwerp. De steenstrips buiten en binnen zijn toepasbaar op diverse soorten bouwconstructies. Zoals hout, staal, prefab en gips. 

Bij het aanbrengen van steenstrips buitengevel zijn er twee zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Indien de buitenmuur geïsoleerd is, kunnen de steenstrips buiten rechtstreeks op de buitengevel worden aangebracht. Bij een muur die nog niet geïsoleerd is, is het raadzaam isolatieplaten aan te brengen, waarna de tegelstrips panelen gemonteerd kunnen worden. Bent u nieuwsgierig naar de opties voor gevelbekleding steenstrips buiten of binnen? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom. 

Uniek montagesysteem voor gevelbekleding

Bij gevelbekleding steenstrips van Fassat komt er geen metselwerk of verlijming aan de pas. Dankzij ons unieke montagesysteem worden de tegelstrips eenvoudig en ook snel aangebracht. De lichtgewicht Splitbrick steenstrips van Fassat zijn daardoor minder arbeidsintensief. U bespaart bovendien op de kosten van fundering en transport. Ook is de gevelbekleding steenstrips buiten minder gevoelig voor scheuren en er zijn geen verschillen in diktes. Het resultaat is een strakke, slanke en oogverblindende gevelopbouw. 

Wenst u meer informatie over het circulaire montagesysteem voor gevelbekleding van Fassat te ontvangen? Neem dan contact met ons op. Of kom een keer langs in de showroom in Enter, waar de verschillende producten zijn uitgestald. We laten u het gepatenteerde gevelsysteem zien, alsmede de grote keuze in steenstrips voor buiten. Een buitengevel die bekleed is met steenstrips ziet er direct enorm aantrekkelijk uit en geeft dan ook een warm welkom aan de woning of bedrijfspand.