HSB wand

HSB wand

Circulair Innovatief Remontabel

HSB wanden bekleden met steenstrips

Natuurlijke materialen en duurzame bouwmethoden zijn populairder dan ooit. Een van deze methodes is Hout Skelet Bouw (HSB), waarbij houten skeletten worden gebruikt voor de constructie van wanden en gevels van gebouwen. Deze methode biedt niet alleen duurzaamheid, maar ook flexibiliteit in ontwerp en constructie. Een interessante toepassing van HSB wanden is het gebruik van steenstrips voor de afwerking van de buitenmuren. Door steenstrips te gebruiken krijgt de wand een authentieke uitstraling van baksteen of natuursteen, terwijl het lichte en duurzame karakter van houten skeletten behouden blijft.

Steenstrips zijn ook zeer geschikt voor het bekleden van binnenwanden en bieden daarbij dezelfde voordelen van duurzaamheid en flexibiliteit in ontwerp. Ze zijn op maat gemaakt, eenvoudig te monteren en demonteren. En worden hergebruikt bij renovatie of nieuwbouw. Door het combineren van HSB wanden en Fassat steenstrips ontstaat er een duurzame bouwmethode die bijdraagt aan een circulaire bouwsector. Met deze methode krijgt een gebouw een tijdloze uitstraling mรฉt behoud van duurzaamheid en efficiรซntie.

Wat is een HSB wand?

HSB staat voor Hout Skelet Bouw. Een HSB wand is een constructie van houten stijlen en regels die zijn gevuld met isolatiemateriaal en aan beide zijden zijn afgewerkt met een plaatmateriaal, zoals OSB, multiplex of een gipsplaat. Houten skeletbouw wordt gebruikt voor zowel de constructie van binnenwanden als buitenmuren van gebouwen. 

Het belangrijkste voordeel van een HSB wand is dat deze relatief licht en snel te bouwen is, en daarnaast goede isolatiewaarden heeft. Hierdoor worden de wanden vaak toegepast in energiezuinige woningbouw en duurzame bouwprojecten. Bovendien biedt HSB flexibiliteit in ontwerp, omdat de wanden op maat gemaakt zijn en eenvoudig aangepast en verbouwd kunnen worden.

Slank en duurzaam: HSB wand met steenstrips

Een HSB wand is een populaire constructiemethode voor gebouwen vanwege het lichte gewicht en duurzame karakter. Deze wanden kunnen worden gevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met verschillende soorten plaatmateriaal. Een interessante toepassing van een HSB wand is het bekleden van de buitenzijde met steenstrips. De steenstrips van Fassat zijn slechts 14 mm dik, wat een oogverblindend resultaat oplevert.

Door de slanke vormgeving van de steenstrips kan het worden toegepast op een HSB wand zonder dat de wanddikte veel toeneemt. Dit betekent dat de isolatiewaarde van de wand intact blijft en er geen extra ruimte nodig is voor de afwerking met steenstrips. Het gebruik van steenstrips op HSB wanden biedt daarbij de voordelen van duurzaamheid en circulariteit, terwijl het de uitstraling geeft van een traditionele bakstenen muur.

Met deze combinatie krijgt een gebouw een tijdloze en duurzame uitstraling, zonder afbreuk te doen aan de bouwkundige eigenschappen van de HSB-constructie. Dit maakt het een populaire keuze voor energiezuinige woningen en duurzame bouwprojecten. Wilt u meer informatie over gevelbekleding van de HSB wanden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Flexibele HSB binnenwand afwerking

Een HSB binnenwand biedt een uitstekende oplossing voor de afwerking van binnenmuren. Door het gebruik van houten skeletten kan een binnenwand op maat worden gemaakt en aangepast worden aan de wensen van de bewoners. Het afwerken van de binnenwand met steenstrips biedt de mogelijkheid om een unieke uitstraling te creรซren, terwijl het lichte en duurzame karakter van de HSB-constructie behouden blijft. 

De steenstrips zijn op maat gemaakt, waardoor er geen zaagverlies is. Bovendien zijn ze zonder voeg te plaatsen, door het unieke en gepatenteerde montagesysteem voor de Splitbrick steenstrips. Daardoor zijn de steenstrips demonteerbaar en opnieuw te gebruiken. Steenstrips binnen zorgen voor een bijzondere uitstraling, welke past bij elk interieur. Het gebruik van een HSB binnenwand met steenstrips is dan ook een fantastische oplossing, die bijdraagt aan circulair bouwen. En uiteraard een prachtige look geeft aan elke binnenruimte.

Duurzame steenstrips kopen

Als u kiest voor Fassat steenstrips kopen, kiest u ook voor duurzaam, want via ons montagesysteem komt er geen verlijming of metselwerk aan te pas. Er is geen zaagverlies, omdat de steenstrips op maat gemaakt worden. De lichtgewicht Splitbrick steenstrips van Fassat zijn bovendien minder arbeidsintensief. U bespaart daarnaast op de kosten van fundering, transport en vermindert de CO2 uitstoot. Ook zijn steenstrips gevel die buiten toegepast worden minder gevoelig voor scheuren. Er is nagenoeg geen verschil in dikte, met als resultaat een strakke, slanke en oogverblindende gevelopbouw. 

  • Steenstrip paneel is duurzamer en goedkoper dan het gebruik van steenstrips verlijmen.

  • De montage is minder arbeidsintensief en eenvoudig.

  • Duurzaam en circulair bouwen met onze Cradle to Cradle producten, welke een simpele demontage en her montage mogelijk maakt. 

Uit ons ruime assortiment steenstrips kunt u een eigentijds en strak geveldesign samenstellen. Werkt u liever met geveltegels of gevelpannen? Ook deze gevelbekleding kan gecombineerd worden met ons innovatieve en duurzame systeem. Ook kunt u steenstrips met gevelisolatie kopen bij Fassat. Wenst u meer informatie of gratis samples te ontvangen bij steenstrips kopen? Neem dan contact op met het Fassat team of bezoek onze showroom (graag vooraf een afspraak maken).