Keramische steenstrips

Keramische steenstrips

Circulair Innovatief Remontabel

Keramische steenstrips bieden ongekende mogelijkheden

De keramische steenstrips zijn verkrijgbaar met patronen, kleuren en in diverse afmetingen. Een horizontale of verticale toepassing als gevelbekleding geeft een compleet ander aanzicht van een gevel. Ook voor binnen bieden de keramische steenstrips ongekende ontwerpmogelijkheden voor binnenhuis architecten. Wandbekleding in de badkamer, keuken of een vrijstaande muur in de woonkamer. 

Kortom, met de keramische steenstrips van Fassat kunt u alle kanten op. Ons ophangsysteem is uniek en daarom ook gepatenteerd. Dankzij het mechanisch (de)monteerbare gevelsysteem en circulaire gevelbekleding bieden wij een totaaloplossing op het gebied van gevels. Naast de steenstrips leveren wij tevens gevelstenen en gevelpannen alsook gevelisolatie. Inclusief verschillende montage- en bevestigingsmiddelen om het geheel compleet te maken. 

Keramische steenstrips buitengevel

Voor de keramische steenstrips buitengevel komt er dankzij ons gepatenteerde gevelsysteem geen verlijming of cement aan de pas. Bovendien worden de steenstrip panelen op maat gemaakt, waardoor er geen zaagverlies is. De panelen zijn slechts 14 mm dun en voorzien van een onder- en bovengroef. Daardoor ontstaat bij het aanbrengen een modulair steenstrip paneel dat een wonderschone look geeft van dun gestapelde keramische steenstrips. 

De keramische steenstrips buitengevel zijn een beter alternatief voor de traditionele bakstenen. De montage is snel, goedkoop, herbruikbaar en ook duurzaam. Geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Een buitengevel die bekleed is met keramische steenstrips ziet er gracieus uit en biedt een warm welkom aan een huis of bedrijfspand. Wilt u als aannemer of architect meer weten over onze steenstrips buiten? Neem voor steenstrips buitengevel contact met Fassat op. We komen graag bij u langs. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom in Enter. 

Keramische steenstrips badkamer

Keramische strips geïnspireerd op steen zijn een decoratieve vorm voor elke badkamer en elke andere binnenruimte. De veelzijdigheid en tijdloosheid van keramische steenstrips badkamer maken het perfect voor bijna elk ontwerp. Van minimalistisch tot luxueus. De combinatie van klassieke steen met een vleugje moderniteit is te vinden in de Fassat keramische steenstrips voor badkamers en andere binnenruimtes. Verkrijgbaar in verschillende grafietkleuren - van licht tot donker. 

De hele compositie kan worden aangevuld met een metalen strip en geselecteerde accessoires om een waar paradijs op aarde te creëren, allemaal in bijvoorbeeld uw badkamer. De ontwerp mogelijkheden met keramische steenstrips voor de badkamer zijn uitermate geschikt voor spa’s en wellnessruimtes. Wilt u meer weten over deze duurzame design optie? Neem contact op met het team van Fassat. We denken graag mee in een totaaloplossing voor uw bouwproject. 

Wat zijn keramische tegels?

Keramiek is een tegel die meestal wordt gemaakt van rode of witte klei die in een oven is gebakken. Bij de keramische tegels kunt u kiezen uit twee vormen - geglazuurd en ongeglazuurd. De overgrote meerderheid van de keramische tegels wordt vervaardigd met glazuur om een ondoordringbare afdichting over het natuurlijke kleimateriaal oppervlak te creëren. Het geglazuurde oppervlak is taai, waterdicht en zeer vlekbestendig. En heeft verder ook geen enkele sealer of beschermende afwerking nodig.

Een ongeglazuurde steenstrip is eigenlijk keramiek in zijn natuurlijke staat. Het is zeer poreus en neemt gemakkelijk vloeistoffen en vlekken op. Om deze risico’s te vermijden zijn de keramische steenstrips van Fassat behandeld met een hoogwaardige chemische keramische tegelverzegeling. Echter de meest gekozen optie is geglazuurde keramische tegels, vanwege de taai-, waterdicht- en vlekbestendigheid.

Soorten losmaakbare steenstrips

De losmaakbare steenstrips van Fassat zijn leverbaar in talloze kleur- en patroonvariaties. Bijvoorbeeld strips die lijken op natuursteen, de zogenoemde natuursteenstrips of kies voor een hout look. De veelzijdige kleurselecties van de keramische steenstrips maken het gemakkelijk om een design te vinden dat bij de smaak van jouw project past. 

Een strakke en eigentijdse geveluitstraling is mogelijk middels de losmaakbare steenstrips. Ze worden bovendien voegloos aangebracht. De strips sluiten aan beide kanten koud tegen elkaar aan (stootvoegloos). Het is ook mogelijk om te werken met bredere lint- en stootvoegen indien dat gewenst is. Ons unieke systeem heeft vrijwel geen dilataties nodig en door de strengperstechniek hebben de keramische Splitbricks een zeer laag vocht opnemend vermogen. Én zijn ze daarnaast vorm- en maatvast. 

Duurzaam bouwen met Splitbrick gevelsysteem

Wanneer u als aannemer, projectontwikkelaar of architect kiest voor Splitbricks als gevel- en wandbekleding dan kiest u gelijk voor duurzaam bouwen. Bij de Splitbricks van Fassat komt namelijk geen verlijming of gemetselde constructie aan te pas. Er is ook geen zaagverlies. De steenstrips buiten en binnen zijn herbruikbaar, duurzaam en circulair. Daarnaast is het een prefabricaat, wat scheelt in de bouwtijd en arbeidskrachten, omdat de montage eenvoudig is uit te voeren. 

Het mechanische en gepatenteerde gevelsysteem is een totaaloplossing voor ieder nieuwbouw- of renovatieproject. Dankzij de Rocket-Clip is het gevelsysteem van Fassat ook nagenoeg vrij van koudebruggen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor de Nordic gevelpannen en het losmaakbaar tegelwerk NoviTiles. Meer weten over onze duurzame bouw producten? Neem contact op met Fassat of breng een bezoek aan de showroom in Enter.