Metselwerk is verleden tijd

Metselwerk is verleden tijd

Circulair Innovatief Remontabel

Metselwerk is overbodig met Fassat steenstrips

Met Fassat steenstrips is metselwerk of verlijming niet meer nodig. Dankzij het unieke montagesysteem worden de losmaakbare Splitbrick steenstrips van 14 mm dik eenvoudig bevestigd. De strips zijn namelijk voorzien van een onder- en bovengroef. De onderste laag van de steenstrips klikt u eenvoudig in het startprofiel, waarna u de volgende steenstrips eenvoudig aanbrengt. Het mechanische Splitbrick montagesysteem maakt metselwerk overbodig en bovendien minder intensief. Dit scheelt tijd en geld.

Dankzij dit unieke en gepatenteerde montagesysteem is hergebruik van de steenstrip mogelijk. Wilt u andere steenstrips plaatsen omdat u de gevel wilt aanpassen naar een andere kleur of uw interieur binnen aanpast? Dan is het mogelijk om de steenstrips te demonteren en te vervangen voor nieuwe. De andere steenstrips kunt u hergebruiken. Dit zorgt voor een duurzaam en circulair bouwproces zonder metselwerk of verlijming. 

Stootvoegloos metselwerk

Stootvoegloos metselwerk is prachtig om te zien. Het is een techniek die niet eenvoudig is. Fassat heeft hier een ultieme oplossing voor bedacht, een gevelsysteem voor steenstrips zonder voegen. Het gepatenteerde gevelmontagesysteem laat de steenstrips aan beide kanten koud tegen elkaar aansluiten, oftewel stootvoegloos. Echter, bij ons systeem komt geen cement of verlijming aan te pas. 

Indien gewenst is het ook mogelijk om te werken met bredere lint- en stootvoegen. Ons unieke montagesysteem heeft bijna geen dilataties nodig en door de strengperstechniek hebben de Splitbrick steenstrips een zeer laag vocht opnemend vermogen (> 3%). Bovendien zijn de steenstrips vorm- en maatvast. De losmaakbare steenstrips van Fassat zijn leverbaar in talloze kleur- en patroonvariaties. Bijvoorbeeld de natuursteenstrips of juist een glanzende look. 

Uitbloei metselwerk behoort tot verleden tijd

Uitbloei metselwerk is een veelvoorkomend verschijnsel bij metselwerk waarbij er witte of grijze vlekken op het oppervlak van de stenen of voegen verschijnen. Deze vlekken ontstaan door het opdrogen van het vocht in het metselwerk, waarbij zouten worden afgezet aan het oppervlak. Uitbloei kan verschillende oorzaken hebben, zoals een hoog vochtgehalte in de muur, het gebruik van ongeschikte metselmortel, of onvoldoende ventilatie tijdens de bouw. 

Uitbloei beรฏnvloedt het uiterlijk van het metselwerk negatief en leidt vervolgens tot beschadigingen van het oppervlak. Het kan echter geen kwaad voor de stabiliteit van het metselwerk zelf. Wilt u uitbloei metselwerk voorkomen? Kies dan voor de Splitbrick steenstrips en montagesysteem van Fassat. Middels de montage van de steenstrips met ons gepatenteerde gevelsysteem, is er een laag risico op witte uitbloei. Dit in tegenstelling tot traditioneel metselen, waar uitbloei vrijwel altijd opkomt.

Metselwerk herstellen is niet meer nodig

Metselwerk kan in de loop der tijd gaan scheuren of barsten. Het metselwerk herstellen is dan nodig om de stabiliteit van het metselwerk te waarborgen. Ook de eerdergenoemde uitbloei heeft een negatief effect op het metselwerk. Als er vochtproblemen zijn in het metselwerk, bijvoorbeeld door beschadigde of ontbrekende voegen, kan dit leiden tot verdere schade en zelfs structurele problemen. Het is dan nodig om de oorzaak van het vochtprobleem op te lossen en eventueel beschadigd metselwerk te herstellen.

Daarnaast kan metselwerk herstellen voorkomen bij veroudering. Dit kan het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals weersomstandigheden en blootstelling aan chemicaliรซn. Kortom, metselwerk moet goed onderhouden worden om verdere problemen te voorkomen. Maar met de Fassat steenstrips komt gรฉรฉn cement aan te pas. Al deze problemen zijn dan ook niet van toepassing als u kiest voor circulair bouwen met de cradle to cradle producten van Fassat. We leggen u graag de voordelen uit van duurzaam bouwen met Fassat bouwproducten.

Voordelen circulair bouwen met Splitbrick gevelsysteem

Wanneer u als aannemer, projectontwikkelaar of architect kiest voor Splitbrick als gevel- en wandbekleding dan kiest u voor circulair bouwen met cradle tot cradle producten van Fassat. Bij bouwen met Fassat Splitbrick zijn er namelijk geen zaken als verlijming of gemetselde constructies nodig. Ook is er geen enkel zaagverlies, omdat de steenstrips op maat gemaakt worden. Bovendien zijn alle steenstrips buiten en binnen demontabel en herbruikbaar. Fassat maakt met haar bouwproducten circulair bouwen mogelijk. Naast al deze duurzame voordelen zijn de steenstrips een prefabricaat, wat scheelt in de bouwtijd en arbeidskrachten, omdat de montage eenvoudig uit te voeren is. 

Het mechanische en gepatenteerde gevelsysteem is bovenal een totaaloplossing voor ieder nieuwbouw- of renovatieproject. Dankzij de onmisbare RocketClip is het gevelsysteem van Fassat ook nagenoeg vrij van koudebruggen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor de Nordic gevelpan en het losmaakbaar tegelwerk NoviTiles. Meer weten over onze duurzame en circulaire bouw producten? Neem contact op met Fassat of breng een bezoek aan de showroom in Enter. Maak vooraf een afspraak, zodat we alle tijd hebben om u de voordelen van bouwen met Fassat cradle to cradle producten kunnen uitleggen.