Natuursteenstrips

Natuursteenstrips

Circulair Innovatief Remontabel

Kleurrijke natuursteenstrips

De kleurrijke natuursteenstrips van Fassat worden gebruikt om de artistieke elementen aan de buitenkant te versterken of als interieurdecoratie. De natuursteenstrip is dan ook verkrijgbaar in talloze patroon- en kleurvariaties. Met deze prachtige natuursteenstrips voor binnen en buiten haalt u een stukje natuur naar het bouwproject. De veelzijdige kleuren maken het dan ook eenvoudig om een passend design te vinden die past bij het ontwerp. 

Verschillende soorten gevel steenstrips uitvoeringen lenen zich op grond van hun eigenschappen voor verschillende toepassingen. Het is belangrijk de juiste soort natuursteenstrips look te kiezen voor uw bouwproject. Neem contact op met één van onze gevelbekleding specialisten om u te helpen.

Natuursteenstrips buiten

De afneembare natuursteenstrips buiten zorgen voor een strak en modern gevelbeeld. De strips worden zonder voeg aangebracht op de gevel, waarbij ze aan beide kanten koud tegen elkaar aansluiten, ook wel stootvoegloos genoemd. Desgewenst kunnen ook grotere lint- en stootvoegen worden toegepast. Onze unieke aanpak vereist bijna geen dilataties, en de natuursteenstrips Splitbricks hebben door de strengpers techniek een zeer laag vocht opnemend vermogen. Bovendien zijn de gevelbekleding natuursteenstrips maatvast én vormvast.

Een natuursteen look is tijdloos en niet onderhevig aan trends. Met de blijvende duurzaamheid en grote esthetiek geven natuursteenstrips buiten een meerwaarde aan iedere gevel. Bovendien zijn de strips niet gevoelig voor vocht en kunnen ook voorzien worden van isolatieplaten. Een gevel voorzien van onze lichtgewicht natuursteenstrips buiten geeft authenticiteit aan de woning. 

Natuursteenstrips binnen 

Niet alleen aan de gevel zijn steenstrips mooi, maar ook binnen. Met natuursteenstrips binnen verfraait de ruimte direct. Het geeft een andere dimensie aan de kamer. Het onderbreekt de steriliteit van een ruimte, geeft warmte en gezelligheid. Dankzij ons gepatenteerde modulaire gevelsysteem zijn de strips eenvoudig aan te brengen. Maar ook weer te verwijderen. De natuursteenstrips binnen (en ook buiten) zijn herbruikbaar. 

Het voordeel hiervan is dat u ook een andere natuursteenstrip uitvoering kunt aanbrengen op de wand. De inrichting van bijvoorbeeld een woonkamer verandert daardoor gelijk. De natuursteenstrips badkamer zijn daar ook een prachtig voorbeeld van. Eenvoudig aan te brengen zonder metselwerk en of verlijming. Dankzij het unieke gevelsysteem van Fassat schuift u de natuursteenstrips binnen eenvoudig in het profiel. 

Voordelen van natuursteen gevelbekleding

Natuursteen gevelbekleding wordt aangebracht op een bestaande of nieuwe muur. Het fungeert als een beschermende afdekking van de onderliggende muur structuur. Wat zijn de voordelen van natuur steenstrips?

Natuurlijke schoonheid van natuur steenstrips

Een gevel of wand bekleed met natuur steenstrips zorgt voor een prachtige esthetiek. De slanke stenen vormen een geweldige statement muur binnenshuis en opvallende keerwanden buiten. U kunt verschillende looks creëren, afhankelijk van de kleur, textuur en afmetingen. Of het nu gaat om de warme tinten van zandstenen muren of de koele kleuren van kalkstenen. Elk type natuursteen gevelbekleding versterkt moeiteloos de schoonheid van de omgeving.

Minder gevoelig voor scheurvorming

Natuursteenstrips voegen mechanische kracht toe aan de onderliggende muren, waardoor deze sterker en robuuster wordt. Ook voorkomt het scheuren en andere schade en hebben ze een groot draagvermogen. Met andere woorden, ze doen dienst als een kussen dat fysieke schade aan de onderliggende structuren absorbeert, waardoor de levensduur nog langer is.

Vermindert waterabsorptie

Dit is een belangrijk voordeel van steenstrips, vooral als gevelbekleding. Gevelsteenstrips verminderen de waterabsorptie. Ze minimaliseren uiteindelijk de kans op scheuren of waterverzadiging in de onderliggende muren. Dit is de voornaamste reden waarom natuursteenstrips worden gebruikt in zwembaden en badkamers. De steenstrips van Fassat hebben een laag water opnemend vermogen van minder dan 3%. 

Beschermt tegen extreme weersomstandigheden

Natuursteen gevelbekleding is bestand tegen vocht, kou, hitte en druk. Deze eigenschap maakt de steen strips tot een ideale keuze voor gevelbekleding. Een gevel van steen is van nature weersbestendig in vergelijking met hout, laminaat of vinyl. Dit is een voordeel op plaatsen waar het veel regent of warm is.

Geluidsisolatie

Natuurstenen wandbekleding over een bestaande muur, creëert een geluidsisolerende laag. Geluidsoverlast van buitenaf wordt sterk verminderd, waardoor een rustige sfeer in huis ontstaat.

Natuursteen gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk

Natuursteen gevelbekleding verlaagt de onderhoudseisen van gebouwen. Ze hebben ook minimaal onderhoud nodig. Een eenvoudige schoonmaakbeurt op gezette tijden geeft uw muren een frisse uitstraling, zonder een fortuin uit te geven aan dure schoonmaakmiddelen. 

Circulair bouwen met Splitbrick steenstrips

Wilt u als aannemer, architect of projectontwikkelaar ook een groene voetafdruk achterlaten? Kies dan voor circulair bouwen met Splitbrick steenstrips voor binnen of buiten. Splitbricks van Fassat vereisen namelijk geen verlijming of metselwerk. Bovendien is er geen zaagverlies, aangezien de natuursteenstrips op maat gemaakt worden. De steenstrips voor binnen en buiten zijn herbruikbaar, duurzaam en circulair. Bovendien is de Splitbrick strip geprefabriceerd. Dit vermindert de bouwtijd en de arbeid doordat de montage snel uit te voeren is.  

Het innovatieve mechanische gevelsysteem is een complete oplossing voor elk renovatie- of nieuwbouwproject. Het gevelsysteem van Fassat is vrijwel vrij van koudebruggen dankzij de Rocket-Clip. Naast de natuursteenstrips kunt u bij ons ook terecht voor de Nordic gevelpannen of het Novi Tiles losmaakbare tegelwerk systeem. Wilt u meer weten over onze groene Fassat producten voor circulair bouwen? Neem contact op met ons op of kom naar de showroom in Enter.