NoviBrickSystem: de revolutie in duurzaam bouwen

Circulair bouwen is de toekomst

De bouwbranche is dynamisch en ondergaat momenteel een transitie. Duurzaamheid en innovatie zijn de sleutelwoorden in deze verandering, waarbij de impact op de wereld verminderd wordt. Het NoviBrickSystem is een innovatief product dat deze concepten naadloos combineert. Het is namelijk een circulair product dat na de levensduur weer opnieuw gebruikt kan worden. Het gevelsysteem biedt dan ook talloze voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden.

De kracht van het NoviBrickSystem

Waarom is het NoviBrickSystem zo baanbrekend? Gerrit Tadema, oprichter van Fassat Gevels & Tegels, heeft van begin af aan benadrukt: "Let's build better". Dit mechanische gevelsysteem belichaamt die visie. De combinatie van het aluminum draagregel profiel, het PVC sluitprofiel en het gebruik van losmaakbare steenstrips maakt het het bouwproces minder arbeidsintensief en eenvoudiger.

Diverse voordelen

Het gehele NoviBrickSystem zorgt ervoor dat montage duurzamer, sneller รฉn goedkoper gerealiseerd kan worden. Maar wat biedt het nog meer? 

  • Duurzaam: het gevelsysteem is duurzaam ten opzichte van traditionele bakstenen en verlijmde steenstrips. Het gebruik van een PVC sluitprofiel en aluminium draagregel profiel zorgen voor een langdurige oplossing die uiteindelijk ook recyclebaar zijn. 

  • Mechanische montage: de strips, voorzien van een groef, maken het makkelijk om steenstrips te hangen. Dit voegloze systeem, met een keuze uit een 3 mm voeg of 10 mm voeg, betekent dat lijmen of kitten overbodig wordt. 

  • Flexibel: het losmaakbare systeem biedt de keuze uit vele type steenstrips met een minimale dikte van 14 mm. Bovendien maakt onze unieke Rocketclip de montage nog eenvoudiger.

  • Circulaire oplossing: het NoviBrickSystem is een circulair product. Het monteren รฉn demonteren is simpel. Hierdoor kan het product hergebruikt worden en kan afval worden geminimaliseerd.


Geschikt en veelzijdig gevelsysteem

Of u nu betrokken bent bij een nieuwbouwproject, een prefab installatie of een renovatie, het NoviBrickSystem is voor elk bouwproject geschikt. De combinatie met steenstrips zorgt voor een schaduwvoeg die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel. Bovendien is de installatie minder gevoelig voor externe omstandigheden. Dit betekent dat monteren onder alle omstandigheden mogelijk is, zowel in warme zomerse temperaturen als tijdens periodes van vorst. 

Kostenbesparing dankzij het NoviBrickSystem

Duurzaam, goedkoop en sneller - dit vat de belangrijkste voordelen van het NoviBrickSystem perfect samen. De mechanische montage zorgt voor een gestroomlijnde installatie en maakt het systeem daardoor minder arbeidsintensief dan de traditionele methodes. Het resultaat? Minder fouten, minder verspilling en minder afval. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen in zowel arbeid als materiaal. Bovendien vermindert het PVC sluitprofiel en het aluminium draagregel profiel de noodzaak voor dure en milieuonvriendelijke materialen. 

Een stap richting een duurzame toekomst

Het NoviBrickSystem is niet zomaar een product, het is een stap die we nemen naar een betere toekomst. Een betere toekomst waarin we bewuster bouwen. Dit systeem, met zijn voegloze ontwerp en keuze uit verschillende kleuren en structuren, biedt een esthetisch aantrekkelijke optie zonder in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid. Het circulaire Novi BrickSystem en de losmaakbare steenstrips zijn ontworpen om de levensduur van gebouwen te verlengen en tegelijkertijd het milieu te ontlasten. Door te kiezen voor het NoviBrickSystem maakt u niet alleen de keuze voor een hoogwaardig product, maar ook voor een product dat staat voor duurzaamheid. Het is een stap vooruit in de bouwbranche, benadrukkend dat we niet alleen moeten bouwen voor vandaag, maar ook voor de jaren die komen gaan. Het mechanische NoviBrickSystem legt de nadruk op de noodzaak om beter te bouwen voor onze planeet, terwijl we tegelijkertijd prachtige projecten creรซren. 

Let's build better

In de wereld van nieuw bouwen, verbouwen en renoveren is het NoviBrickSystem een game-changer. Het systeem is niet alleen duurzaam en relatief goedkoop, maar maakt het bouwproces ook sneller en minder arbeidsintensief. De visie van Fassat, "Let's build better", is duidelijk te zien in dit innovatieve systeem. Het is tijd om te kiezen voor een duurzame toekomst met het NoviBrickSystem!

Meer weten over dit innovatieve gevelsysteem? Lees er hier meer over, of maak een afspraak met ons en kom langs in de showroom. Bent u al overtuigd van het NoviBrickSystem? Bestel dan direct online steenstrips inclusief gevelsysteem in onze shop