Steenstrip paneel

Steenstrip paneel

Circulair Innovatief Remontabel

Steenstrip paneel is meer dan muurbekleding

Van een steenstrip paneel wordt vaak aangenomen dat deze beperkt blijft tot het bekleden van muren. Hoewel deze wandpanelen esthetische waarde toevoegen aan de binnen- en buitenruimte, zijn steenstrip panelen meer dan alleen decorstukken. Bij gevelbekleding met een steenstrip paneel wordt een afdekkende of beschermende laag gecreëerd over een onderliggende structuur. Dit wordt dan ook wel gevelbekleding of wandbekleding genoemd.

Bekleding voor buitenmuren bestaat uit verschillende materialen, waaronder vinyl, hout, baksteen en staal. Een steenstrip paneel is echter het meest economische en duurzaamste materiaal. Steenstrips panelen voor buiten voegen een extra dimensie toe aan de waarde van de woning of kantoorpand. Wilt u meer weten over ons aanbod van steenstrips voor buiten of binnen? Vraag een gratis offerte aan of kom langs in de showroom waar de wandpanelen uitgestald staan. 

Steenstrips panelen met uniek montagesysteem

Bij Fassat hebben we een uniek gepatenteerd montagesysteem ontwikkeld, waarbij geen verlijming of cement aan te pas komt. Aan de steenstrips panelen zit een onder- en bovengroef, welke perfect aansluiten in het montagesysteem. Dit heeft als voordeel dat er ook geen voegwerk gedaan hoeft te worden. Indien gewenst kunnen de steenstrips panelen wel met voeg aangebracht worden. 

Deze manier van werken bespaart u veel arbeidstijd en kosten. Immers worden de steenstrips eenvoudig in het profiel geschoven. Daarnaast is er ook geen zaagverlies, aangezien de steenstrips panelen op maat gemaakt worden. Er is weinig ruimteverlies, omdat de strips slechts 14 mm dik zijn. Bovendien is het montagesysteem circulair, wat betekent dat het hergebruikt kan worden. Ook als u een andere type steenstrip paneel wilt, kan dit eenvoudig gerealiseerd worden. En dat zonder hoge kosten. 

Natuursteenstrips wandpanelen voor decoratie

Natuursteenstrips wandpanelen hebben een fascinerende uitstraling. Vooral als elementen van grote decoratieprojecten, waarbij het ‘rotsachtige’ uiterlijk nieuwe dimensies aan de ruimte brengt. Wandpanelen zijn niet alleen beperkt tot buitenmuur constructies. Het veelzijdige product kan in verschillende toepassingen worden gebruikt, waardoor de ruimte een make-over krijgt. Denk hierbij aan een badkamer, woonkamer, keuken alsook kantoorruimtes en recepties.

Verleng de wand met een steenstrip paneel voor een dynamische uitstraling. Bijvoorbeeld steenstrips voor binnen die zich uitstrekken van de vloer tot het plafond, is een geweldige manier om diepte en dimensie toe te voegen aan de ruimte. Als de vloeren er indrukwekkend uit kunnen zien met opvallende plavuizen of veelkleurige tegels, waarom dan niet uw wandpanelen? De muren van uw balkon of patio komen met een steenstrip paneel voor buiten prachtig uit en maken een statement. Bekijk de uitgebreide keuze aan Fassat wandpanelen en kom een keer langs in onze showroom. 

Voordelen van panelen met steenstrips

  • Panelen met steenstrips dragen bij aan de mechanische sterkte van de onderliggende structuur of het gebouw. Met een enorm draagvermogen vormen ze een beschermende laag over de structuur waarop ze gebouwd zijn.

  • Een van de belangrijkste voordelen van een steenstrip paneel voor buiten is dat het de waterabsorptie drastisch vermindert. Dit is bijzonder gunstig in ons koude en natte kikkerland. De schade aan de muren of gebouwen door regenwater en vocht is vele malen kleiner.

  • In het verlengde van bovengenoemde redenen vermindert gevelbekleding ook het effect van weersextremen zoals vervuiling, hitte- of koude golven. Dit helpt energie te besparen.

  • Panelen met steenstrips geven een buitengevel een totaal nieuwe look. 

  • Gevelbekleding biedt ook geluidsisolatie, door een afschermende laag te creëren tussen de structuur en de bekleding. Dit zorgt voor een rustig en geluidloos interieur.

  • Gevelbekleding vermindert de onderhoudseisen van gebouwen. Bovendien zijn ze zeer gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. 

Steenstrips panelen buiten en binnen

Steenstrips op de muren creëren een geheel nieuwe sfeer. Steenstrips panelen buiten en binnen zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Met een mooi, natuurlijk ogend steenstrip paneel brengt u een beetje buiten naar binnen, of andersom. Een gevel afgedekt met steenstrips ziet er bijzonder aantrekkelijk uit en geeft meteen een warm welkom aan de woning of een kantoorpand. Het assortiment is zeer breed. Aan u de keuze welk steenstrip paneel het beste past bij de binnen- en buitenmuren van uw project.

Met de Splitbrick steenstrips van Fassat weet u zeker dat u een voordelige keuze maakt voor goede kwaliteit. Er is een ruim assortiment steenstrips voor binnen en buiten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Twijfelt u nog over welke steenstrip panelen u wilt kopen? Bestel dan een gratis monster. Dan kunt u op uw gemak de verschillende steenstrips vergelijken. Zodat u zeker weet dat u de juiste wandpanelen kiest die bij het woonproject passen. 

Meer weten over steenstrips panelen?

Wilt u meer weten over onze steenstrips panelen voor buiten of binnen? Neem dan gerust contact op met het team van Fassat. We leggen u graag de mogelijkheden uit van ons gepatenteerde montagesysteem en hoe u de steenstrip panelen weer opnieuw kunt gebruiken of vervangen voor een ander design. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de showroom in Enter waar u het Splitbrick steenstrip assortiment en het montagesysteem in werkelijkheid kunt zien en ervaren. Of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan.