Steenstrips

Steenstrips

Dé duurzame oplossing

Circulair Innovatief Remontabel

Steenstrips 

Steenstrips bieden eindeloze design mogelijkheden voor gevelprojecten, nieuwbouwwoningen en renovaties. Deze veelzijdigheid komt door de natuurlijke uitstraling van de stenen, maar ook doordat de stroken licht zijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen, vormen steenstrips de basis voor een mooie en duurzame gevel. Ze kunnen in verschillende groottes en kleuren worden geproduceerd, zijn eenvoudig te monteren én kunnen wanneer gewenst ook weer gedemonteerd worden om ze opnieuw te gebruiken. Al met al een duurzame en circulaire oplossing!

Wat zijn steenstrips?

Steenstrips zijn dunne, op maat gesneden bakstenen. Door de lichte constructiemethoden kan er worden bespaard op materiaal, transport en arbeid. De strips worden niet gemetseld, maar worden rechtstreeks aangebracht op een isolerende buitenmuur of op isolatieplaten. Door middel van ons gepatenteerde Splitbrick systeem is montage eenvoudig te realiseren. U creëert meer ruimte en een authentieke uitstraling door middel van een slanke gevel. De opbouw van onze Splitbrick steenstrips vindt plaats onder geconditioneerde omstandigheden, waardoor vervuiling door lijmresten en voegwerk verleden tijd is.

steenstrips-fassat-verschillende-stijlen

Steenstrips op de buitengevel bij renovatieprojecten

Bakstenen geven panden en woningen een uniek karakter, maar de mogelijkheden van steenstrips gaan veel verder dan traditionele bakstenen. Het is niet altijd mogelijk of wenselijk om bakstenen te gebruiken bij bijvoorbeeld renovatieprojecten. Het bouwen van een bakstenen buitenmuur kan betekenen dat de bestaande fundering uitgebreid dient te worden of dat er een nieuwe fundering gelegd moet worden. Dit gaat bijna altijd gepaard met ruimteverlies. Gelukkig hebben wij hiervoor de oplossing: onze Splitbrick steenstrips voor buitengevels in combinatie met ons gepatenteerde gevelsysteem. We reduceren het materiaal dat gebruikt wordt tot wel 70% en leveren een compleet en dun gevelpakket, waardoor we in alle opzichten slank te noemen zijn.

Isolatie verbeteren met steenstrips

Een groot voordeel is dat steenstrips perfect te combineren zijn met isolatiepanelen. U kunt ervoor kiezen om de stenen direct op de gevel te plaatsen, maar ze kunnen ook perfect toegepast worden op isolatiepanelen. Zeker bij een complete renovatie van een verouderde woning of bedrijfspand is het gebruik van isolatiepanelen vaak een must. Zo zorgt u niet alleen voor een mooiere uitstraling van de gevel, maar vindt er ook minder warmteverlies plaats in het pand. Combineer het beste van twee werelden met onze Splitbrick steenstrips, het gevelsysteem en hoogwaardige gevelisolatie.

steenstrips-isolatie-opbouw

Steenstrips bij nieuwbouwprojecten

Steeds vaker gaan bouwbedrijven op zoek naar alternatieve en duurzame bouwmethoden. Er is sprake van een veranderende markt. Vanwege de steeds verder uitbreidende wetgeving in de bouw, een tekort aan woningen en stijgende behoefte aan duurzame materialen en gebouwen. Er moet sneller, efficiënter, maar ook zeker bewuster gebouwd worden. Steenstrips kunnen hieraan bijdragen. Voor elk bouwproject in de toekomst is dit dan ook dé uitgelezen duurzame oplossing. Er zijn verschillende situaties waarin het gebruik van steenstrips de betere keuze is. Welke dit zijn? Dat leest u hieronder: 

1. Wanneer het lastig is om op een traditionele manier te metselen

Soms kan het een hele uitdaging zijn om (bepaalde delen) op de traditionele manier te metselen. Het is dan een uitkomst waarbij het metselwerk eenvoudig kan worden afgewisseld, of zelfs volledig vervangen worden door de steenstrips. De traditionele steen kan vaak eenvoudig worden nagebootst. Wij produceren de stenen die bij uw bouwproject passen in de vorm van steenstrips. Met ons eenvoudig te monteren systeem kan er tijd bespaard worden op de bouw. 

2. Steenstrips als het niet op traditionele bakstenen moet lijken

We vertelden zojuist dat steenstrips zo goed als identiek kunnen lijken op bakstenen. Maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld als een keramische steen beter bij een bouwproject past. In dit geval zijn steenstrips een uitstekende oplossing. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, lengtes en diktes. Zo kan er een unieke look & feel worden gecreëerd.

3. Steenstrips als er licht gebouwd moet worden

Steenstrips zijn aanzienlijk lichter dan traditionele bakstenen. Ten opzichte van een reguliere metselwerk gevel zorgen onze Splitbrick steenstrips voor een materiaal reductie tot wel 70% en 50% minder energieverbruik tijdens het productieproces. Het lichte materiaal zorgt niet alleen voor materiaal besparing, maar ook op transport en mankracht kunnen kosten worden bespaard. Ondanks zijn lichte gewicht kan het gevelsysteem wel tegen een stootje. Ze zijn namelijk schokbestendig, wat ideaal is tijdens het transport. Daarnaast zijn de steenstrips minder scheurgevoelig en kunnen dus jarenlang mee.

4. Steenstrips als er snel gebouwd moet worden

Een vaak genoemd voordeel van steenstrips is tijdwinst! Zeker in tijden van woningnood moet er sneller en goedkoper gebouwd worden. Denk aan de productie van prefab elementen, die afgewerkt worden met steenstrips. Onze gevelsystemen kunnen op elk moment van het jaar toegepast worden, zowel in warmte als in kou. De verwerkingstijd en doorlooptijd zijn kort, waardoor het gehele bouwproces sneller kan worden afgerond. Er is minder arbeid nodig op de bouw én er kan steigerloos gebouwd worden. 

Montage van steenstrips 

De steenstrips kunnen eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd. Door de onderste laag van de strip in het startprofiel te klikken en het profiel in de bovenste groef te bevestigen is de aanbrenging een simpel en snel uit te voeren proces. Doorgaans worden de profielen op houten latten geschroefd, maar het is ook mogelijk om de strips rechtstreeks op hardschuim gevelisolatie te bevestigen met behulp van montageklemmen. De door ons speciaal ontwikkelde montageklemmen met wokkel schroeven zijn zeer geschikt om vast te schroeven.

splitbrick-steenstrips-montage

Mogelijkheden voor uw bouwproject

Ziet u mogelijkheden in het gebruik van steenstrips voor uw bouwproject? Lees meer over de Splitbrick steenstrips op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op! We bespreken graag de mogelijkheden met u of maken een afspraak in onze showroom

Neem contact op!

Milieubewust bouwen én kosten besparen? Kies voor Fassat Circulaire Gevels & Tegels