Steenstrips voor buiten

Steenstrips voor buiten

Circulair Innovatief Remontabel

Steenstrips voor buiten kopen

Aan de buitenkant van een gebouw worden steenstrips gebruikt om het oppervlak af te dekken en het uiterlijk te verbeteren. Steenstrips voor buiten helpen de muren te beschermen tegen barre weersomstandigheden en blootstelling aan de zon, maar ook tegen stof en vervuiling.

Steenstrips voor binnen daarentegen worden op muren in keukens, woonkamers, badkamers en slaapkamers gebruikt om deze af te dekken en te verfraaien. Zowel steenstrips voor buiten als binnen dienen als buffer voor geluid. En dragen bovendien bij aan het gelijkmatig houden van de temperatuur in een woning of ander pand. De duurzaamheid en elegantie van de Splitbrick steenstrips maken dit product van Fassat geliefd bij particulieren en zakelijke afnemers. 

Waarom steenstrips buiten gebruiken?

De steenstrips buiten worden gebruikt om de esthetiek van een muur te verbeteren. De gevelbekleding is een niet-dragende laag die op een muur wordt bevestigd en dient als decoratieve afdekking. Ondanks dat het niet de structuur ondersteunt, helpt het wel het gebouw te beschermen tegen de gevolgen van de veranderlijke weersomstandigheden. 

De steenstrips buiten zijn eenvoudig via het gepatenteerde montagesysteem aan te brengen op zowel betonnen als stalen delen van een gebouw. Om vervolgens het oorspronkelijke architectonische ontwerp te versterken. De steenstrips panelen van Fassat zijn weerbestendig, vuurvast en uiterst duurzaam. Hoewel het niet direct bijdraagt aan de sterkte van een constructie, verbetert het wel het uiterlijk van de muur waarop het is aangebracht.

Steenstrips buitengevel voor eindeloze mogelijkheden

Het gebruik van steenstrips buitengevel mag niet beperkt blijven tot de buitenzijde van gebouwen of om de erfgrens te bepalen. Tuinmuren, terrasvormige steunmuren en afscheidingen zijn allemaal ideale toepassingen voor steenstrips buiten. Waarom genoegen nemen met saai geschilderd stucwerk, eentonige bakstenen of een schutting die over een paar jaar vervangen moet worden? Terwijl een buitenmuur nu net zo eenvoudig te bekleden is met steenstrips buitengevel. 

Gestapelde stenen buitenmuren hebben lang gediend voor het afbakenen van grenzen en het versieren van muren. De Splitbrick steenstrips van Fassat zijn een ideaal product voor gevelbekleding vanwege het eenvoudig aanbrengen met het gepatenteerde montagesysteem. Splitbrick strips werken middels een paneelsysteem met een onder- en bovenvoeg. Er komt hierbij geen metselwerk of verlijming bij kijken. Nog nooit was een gevel bekleden eenvoudiger, betaalbaarder en aantrekkelijker voor residentiรซle of commerciรซle bouwprojecten.

Voordelen van steenstrips platen voor buiten

 • Een steenstrip behoudt dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een baksteen.

 • 14 mm dun: minder ruimteverlies met steenstrips platen voor buiten ten opzichte van traditionele bakstenen. 

 • Breed assortiment steenstrip buitengevel: van natuursteen look tot talrijke kleuren.

 • Geen zaagverlies en aanpassingskosten: alle panelen van Fassat zijn op maat gezaagd voor het eenvoudig aanbrengen van steenstrips platen voor buiten. 

 • Hoekstrips voor muren zorgen voor een naadloze afwerking.

 • Circulair bouwen met gepatenteerd montagesysteem: steenstrips platen voor buiten zijn eenvoudig te monteren en demonteren, waardoor hergebruik mogelijk is. 

 • Geen verlijming of cement, waardoor er ook geen vervuiling is door lijmresten en voegwerk. 

 • Slanke en strakke gevelopbouw: geen verschil in dikte.

 • Zonder steiger duurzaam bouwen. 

 • 50% minder energieverbruik en 70% lager grondstofverbruik.

 • Toepassing van isolatieplaten.

Efficiรซnt en snel bouwen met Fassat gevelbekleding

Buitenprojecten zijn meestal groter in omvang dan binnen projecten. Het is een simpel feit dat er buiten vaak veel meer ruimte is dan binnen. Met het Fassat gevelbekleding systeem kunnen installateurs een montage tempo bereiken dat veel hoger ligt dan dat van met de hand gestapelde losse bakstenen. Bij Fassat gevelbekleding komt er namelijk ook geen metselwerk of verlijming aan te pas.

Dankzij ons unieke en gepatenteerde montagesysteem worden de steen strips voor buiten in hoog tempo aangebracht. Werken met de lichtgewicht Splitbrick is daardoor minder arbeidsintensief. U bespaart daarnaast op de kosten van fundering en transport. Ook zijn de steenstrips voor buiten vrijwel ongevoelig voor scheuren en zijn er geen verschillen in diktes. Het resultaat is een aantrekkelijke, welgevormde en strakke gevel. 

Meer informatie over Fassat producten

Het mechanische en gepatenteerde gevelsysteem is een totaaloplossing voor ieder nieuwbouw- of renovatieproject. Het is een zeer duurzame en circulaire bouwoplossing voor aannemers, projectontwikkelaars en architecten. Maar ook voor particulieren biedt het een uitkomst. Naast de steenstrips kunt u bij Fassat ook terecht voor gevelstenen, gevelpannen alsook gevelisolatie. Inclusief verschillende montage- en bevestigingsmiddelen om het geheel compleet te maken. Uiteraard sluiten onze producten naadloos op elkaar aan. 

Wilt u meer weten over onze producten en wat wij voor uw bouwproject kunnen betekenen? Contacteer ons of breng een bezoek aan de showroom in Enter. We laten u graag de mogelijkheden zien van het duurzaam bouwen met de producten van Fassat.