Terracotta steenstrips

Terracotta steenstrips

Circulair Innovatief Remontabel

Wat zijn terracotta steen strips?

Terracotta steen is gemaakt van een mengsel van klei en zand, waardoor ze een unieke, warme kleur krijgen. Natuurlijke en warme aardetinten zijn als sinds jaar en dag populair om te gebruiken bij interieur- en exterieurontwerp. Terracotta steen strips bieden dan ook de perfecte oplossing voor het creëren van een authentieke, rustieke sfeer in elke ruimte.

Terracotta steen wordt vaak gebruikt in traditionele en mediterrane bouwstijlen en geven uw gevel of interieur een rustieke uitstraling. Onze steenstrips zijn op maat gemaakt en zijn eenvoudig te monteren met het gepatenteerde gevelsysteem van Fassat. Bovendien zijn ze duurzaam en circulair, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn.

Terracotta kleur combineren met elementen in huis

De Terracotta kleur is heel goed te combineren met andere natuurlijk materialen, zoals hout, beton of natuursteen. Door het combineren van verschillende texturen en kleuren ontstaat er een speelse en warme sfeer in uw interieur of gevel. Een Terracotta kleur kan ook worden gecombineerd met levendige kleuren, zoals blauw en groen, om een contrast te creëren en de kleur van de steenstrips te accentueren. Terracotta steen is bijvoorbeeld prachtig toe te passen in de keuken, badkamer of gevel buiten.

Keuken terra cotta steen strips

Terra cotta steen strips kunnen worden toegepast op de wanden achter het aanrecht of als accentwand om een rustieke en warme sfeer te scheppen in de keuken. Combineer de terracotta steen panelen bijvoorbeeld met donkere, natuurlijke houtsoorten en zwart stalen apparatuur om een stoere en industriële uitstraling te creëren. Als alternatief kunt u de terra cotta steen strips combineren met heldere kleuren zoals geel of oranje, om een levendige sfeer te creëren.

Woonkamer

Terracotta steenstrips zijn ook toe te passen op de woonkamer wanden voor een warme en uitnodigende sfeer. Combineer ze met witte of lichtgrijze tegels en natuurlijke materialen zoals hout en steen voor een rustige en natuurlijke uitstraling. Of ga voor een meer dramatische look door de terracotta steenstrips te combineren met zwarte tegels en elementen voor een stijlvolle en luxe uitstraling.

Gevel steenstrips

Terracotta steenstrips zijn ideaal als gevelbekleding, om een authentieke en traditionele uitstraling te bewerkstelligen. Combineer de terracotta steenstrip panelen met donker hout of donkere bakstenen voor een warme en rustieke sfeer. Of combineer ze met strakke lijnen en moderne materialen zoals staal en glas, voor een eigentijdse look.

Terracotta steen strips voor buiten

Terracotta steen strips voor buiten zijn bestand tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Ze hebben namelijk een laag water opnemend vermogen, waardoor ze minder gevoelig zijn voor schade. Vorm-, maatvast en ook isolerend. Bovendien zijn de terracotta steen strips licht van gewicht en zijn nog sneller te monteren dankzij het gepatenteerde gevelsysteem van Fassat. Hierbij komt namelijk geen verlijming of cement aan te pas. Daardoor is het ook mogelijk om de terracotta steen strips te demonteren en opnieuw te monteren. Dit heeft bovendien als voordeel dat het bouwproces minder arbeidsintensief is, wat uiteraard scheelt in de bouwkosten. 

De steenstrips worden voegloos aangebracht. De strips sluiten aan beide kanten koud tegen elkaar aan (stootvoegloos). Indien gewenst kan er ook gewerkt worden met bredere lint- en stootvoegen. Of u nu een moderne of traditionele uitstraling wilt creëren, terracotta steen strips bieden een unieke en warme uitstraling aan elke gevel!

Steen strips tegels voor binnen

Terracotta steen strips zijn ook geschikt voor gebruik binnenshuis. Ze worden vaak gebruikt als wandbekleding in woonkamers, keukens en soms ook in badkamers. Met hun warme kleur en rustieke uitstraling, creëren ze een gezellige en comfortabele sfeer in elke ruimte. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met andere natuurlijke materialen, zoals hout of beton, voor een prachtige uitstraling.

Als u op zoek bent naar een duurzame en circulaire optie voor uw gevel of interieur, overweeg dan de terracotta steen strips van Fassat. Met de unieke kleuren en warme look, creëren de steen strips tegels een fantastische sfeer in elke binnenruimte.

Voordelen steenstrips van Fassat

De voordelen van de hoge kwaliteit steenstrips van Fassat zijn groot. Niet alleen bieden we een scherpe prijs, maar ook de montage is eenvoudig. Dankzij het unieke montagesysteem is demontage en hergebruik van de steenstrips mogelijk. Wat u nog meer kan verwachten van Fassat steenstrips? Lees dan snel verder:

  • Duurzaam en circulair montagesysteem.

  • Eenvoudige montage met onder- en bovengroef.

  • De gevel steenstrips zijn zonder voeg, maar eventueel ook mogelijk met voeg.

  • Geen zaagverlies, alle strips zijn op maat gemaakt.

  • Laag water opnemend vermogen (minder dan 3%).

  • Isolatieplaten zorgen voor extra warmte en wooncomfort.

  • Geschikt voor montage binnen en buiten. 

  • Verkrijgbaar in ontelbaar veel terracotta kleuren en designs. 

  • Nieuwe look aan de gevel van kantoor of woning.

Bezoek Fassat showroom

Fassat Geveltechniek biedt een breed assortiment van Splitbrick steenstrips aan, waaronder terracottatiles welke verkrijgbaar zijn in diverse design panelen op maat. Geschikt voor binnen- en buitenbekleding van de gevel. Wilt u voor uw bouwproject een goed beeld krijgen van de mogelijkheden? Kom dan een keer langs in onze showroom in Enter. Maak wel vooraf een afspraak via het contactformulier of neem telefonisch contact op. In onze showroom hebben we voor u alle producten uitgestald in verschillende stijlen. De keuze is groot, waardoor er altijd wel een ontwerp bij zit wat bij uw bouwproject en wensen past.