Zelfklevende steenstrips

Zelfklevende steenstrips

Circulair Innovatief Remontabel

Wat zijn zelfklevende steenstrips?

Zelfklevende steenstrips zijn tegelstrips die een kleeflaag op de achterkant hebben. Hierdoor hoeft u de strips niet te verlijmen of met cement aan te brengen. De achterkant van de zelfklevende steenstrips is namelijk voorzien van een 3M kleeflaag. Daardoor kunt u zelf eenvoudig de strips aanbrengen. Voor de montage is geen dure vakman nodig. Deze strips zijn verkrijgbaar in vele patronen en kleuren. Zoals natuur steenstrips of zelfklevende mozaïek steenstrips. 

Omdat de zelfklevende steenstrips niet bestendig zijn tegen alle weersomstandigheden, zijn ze enkel geschikt voor binnenruimtes. Denk hierbij aan de keukenwand, badkamer (alleen het droge gedeelte), toiletten, woonkamer, kantoorruimtes en meer. De montage is eenvoudig. Ze kunnen namelijk direct over de bestaande tegels of gladde dichte oppervlakken worden aangebracht. Zelfs op behang. Voor muren met een grove stuclaag is montagekit benodigd (vanwege de ruimte tussen de muur en de tegel). 

Zelfklevende steenstrips keuken

Zelfklevende steenstrips keuken is een alternatief voor tegels. Bij een keuken inrichten moet u rekening houden met de materialen die u kiest, welke ook bij de stijl en het interieur van de woning passen. Tegels in de keuken zien we vaak achter het fornuis of elektrische kookplaat. Het dient gelijk als ‘spatwand’ en is eenvoudig schoon te maken. Wilt u ditzelfde effect behalen, maar dan goedkoper? Dan zijn zelfklevende steenstrips wit of een andere kleur een optie. U maakt ze schoon met een licht vochtige doek.

De zelfklevende steenstrips keuken lijken namelijk op een betegelde muur. Voor het aanbrengen is geen cement of extra lijm benodigd. De extra stevige kleeflaag op de achterkant brengt u aan op een gladde muur. Zorg daarbij dat de muur vet- en stofvrij is voor de beste aanhechting. Snijd de tegelstrips op maat met een stanleymes of multitool. Verwijder de folie van de achterkant en plaats de steenstrip op de muur. Druk deze stevig aan. Zo eenvoudig is de montage van een zelfklevende steenstrip in de keuken.

Voordelen en nadelen zelfklevende steenstrips

De voordelen die het gebruik van zelfklevende steenstrips met zich meebrengen heeft ervoor gezorgd dat dit materiaal in de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Echter zijn er niet alleen maar voordelen. U dient ook rekening te houden met een aantal nadelen, die wellicht uw keuze voor zelfklevende of echte stenen steenstrips zonder verlijming van Fassat beïnvloeden. 

Voordelen zelfklevende steenstrips

 • Eenvoudig zelf te monteren.

 • Binnen no time een strak resultaat.

 • Ultra sterke 3M lijmlaag, te bevestigen op iedere gladde ondergrond.

 • Functioneel als keukenachterwand.

 • Groot assortiment zelfklevende steenstrips. 

 • Relatief goedkoop in de aanschaf. 

Nadelen zelfklevende tegelstrips

 • Zelfklevende tegelstrips zijn enkel voor binnen geschikt. 

 • Geen 3D effect: bevatten geen diepte, want de strips zijn vaak niet dikker dan 1 tot 3 mm. 

 • Zelfklevende tegelstrips zijn minder echt. 

 • Bevatten niet de kleuren die natuurlijk materiaal wel heeft.

 • Geen isolatiemateriaal aan de achterkant.

 • Niet herbruikbaar.

 • Ze zijn niet waterdicht. 

 • Kunnen door vocht of slecht aanbrengen loskomen.

Waarom kiezen voor echte steenstrips binnen?

Fassat levert slanke steenstrips welke gemaakt zijn van natuurlijke steenelementen. De steenstrips binnen zijn bovendien ook geschikt voor gebruik op de gevel buiten. En de montage is ook nog eens eenvoudig middels ons unieke en gepatenteerde montagesysteem. De strips van Fassat zijn dan ook gemakkelijk aan te brengen en dus een ideaal doe-het-zelf product. Ook zijn ze waterdicht en dus geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, maar ook voor wellness resorts. Zowel binnen dus als ook buiten op de gevel. 

De slanke stroken van slecht 14 mm dik zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, omdat ze op maat gezaagd worden. Hierdoor is er ook geen verlies aan zaagmateriaal, wat zeer duurzaam en natuurlijk ook kostenbesparend is. De steenstrips binnen zijn te verkrijgen in vele prachtige designs. De materialen die gebruikt worden voor de steenstrips binnen en buiten zijn onder andere natuursteen, keramiek, kunststeen en traditionele bakstenen. Met de steenstrips van Fassat creëert u een totaal nieuwe en warme look! 

Voordelen van Fassat steenstrips

 • Duurzaam systeem: demonteerbaar en herbruikbaar

 • Mechanisch montagesysteem: steenstrips bevatten een onder- en bovengroef, waardoor een gestapelde look steenstrips ontstaat. 

 • Geen verlijming of metselwerk waardoor een modulair systeem ontstaat.

 • Goedkoper dan steenstrips welke met cement of lijm worden aangebracht.

 • Steenstrips gevel zonder voeg, indien gewenst ook met terugliggende voeg.

 • Geen zaagverlies: de steenstrips binnen en buiten zijn op maat gemaakt.

 • Laag water opnemend vermogen (minder dan 3%). 

 • Isolatieplaten behoort ook tot de mogelijkheden. 

 • Een mooi natuurlijk effect op elke gewenste binnen- of buitenmuur.

Waar duurzame steenstrip panelen kopen

De duurzame steenstrip panelen kunt u kopen bij Fassat. Waarom zijn onze tegelstrips duurzaam? Allereerst is er 70% minder grondstofverbruik en 50% minder energieverbruik. Daarnaast is door de duurzame productie de CO2 uitstoot ook lager. Er is geen zaagverlies, omdat alle steenstrip panelen op maat gemaakt zijn. Ook is er geen vervuiling door lijmresten en voegwerk, omdat er geen lijm of cement aan te pas komt bij de montage. Kies voor Splitbrick steenstrips en bespaar op de kosten van fundering, transport en arbeid. 

Wilt u meer weten over onze steenstrips buiten of binnen? Neem dan zeker eens contact op met het team van Fassat. We leggen graag ons gepatenteerde montagesysteem uit en hoe u de steenstrips weer opnieuw kunt gebruiken of vervangen door een ander patroon. U kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de showroom waar u de steenstrips en het montagesysteem in werkelijkheid kunt zien en ervaren. Of vraag een gratis offerte aan.