Gevelbekleding

Gevelbekleding

Origineel & duurzaam

Circulair Innovatief Remontabel

Gevelbekleding

De gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een gebouw. Baksteen, beton, hout, glas of metaal: dit maakt een groot verschil qua beleving. Op deze pagina leest u wat gevelbekleding precies is, gaan we dieper in op de voordelen ervan en komt u meer te weten over keramische gevelbekleding. Dit is een type gevelbekleding die steeds populairder wordt onder architecten, aannemers en particulieren. 

Wat is gevelbekleding?

Gevelbekleding is een extra laag op de gevel en/of buitenmuur van een pand of woning. Deze extra laag beschermt en isoleert de oorspronkelijke gevel. Daarnaast geeft de gevelbekleding het gebouw een nieuwe look. Stenen gevels worden verborgen onder houten of kunststof panelen of onder groene gevels. De gevelbekleding bepaalt de uitstraling van de woning, bedrijfsruimte of ander type gebouw. De geveloplossingen die wij aanbieden zijn direct aan te brengen op wanden inclusief isolatiemateriaal én losmaakbaar voor eventueel hergebruik. U kunt bij ons kiezen uit verschillende kleuren geveltegels of gevelstenen die in elke stijl verkrijgbaar zijn. 

gevelbekleding-kantoorpand

De voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding geeft een gebouw niet alleen een opvallende en prachtige look en feel, het brengt ook andere voordelen met zich mee. Het biedt bescherming, vermindert het onderhoud, heeft een licht isolerende werking en gaat jarenlang mee.

Isolerende werking

Gevelbekleding heeft een licht isolerende werking, namelijk de isolatie van de buitenmuren, hierdoor blijft de warmte beter in huis. In de zomer komt er minder warmte via de gevel naar binnen, wat zorgt voor een aangename binnentemperatuur. In de winter is er minder warmteverlies, aangezien tot 20% van het warmteverlies via de gevel plaatsvindt. Door de isolerende werking kunnen aanzienlijke besparingen op energiekosten worden behaald. Door naast de gevelbekleding isolatiemateriaal toe te passen kan de warmte en kou in de betreffende seizoenen nog beter uit huis gehouden worden. Hier bieden wij complete circulaire pakketten voor om tijd en kosten te besparen. 

Bescherming

Een extra laag op de gevel beschermt de oorspronkelijke gevel tegen slecht weer, water en wind. Gevels ondervinden soms moeilijkheden bij verschillende weersomstandigheden. Door de gevelbekleding heeft de oorspronkelijke gevel minder snel contact met regenwater, waardoor het niet nodig is de gevel te impregneren. Daarnaast zijn onze gevelpannen, gevel steenstrips en geveltegels van dusdanige kwaliteit dat het risico op witte uitbloei minimaal is en het wateropnemend vermogen minder dan 3% is. 

Minder onderhoud

De oorspronkelijke gevel vraagt om minder onderhoud, wanneer het betreffende gebouw gevelbekleding bevat. Maar ook gevels die direct op de buitenmuur worden bevestigd hebben weinig onderhoud nodig wanneer u kiest voor Fassat Gevelsystemen. Door deze af te dekken, heeft een gebouw minder last van weersomstandigheden en schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen. Dit zorgt ervoor dat er minder snel scheuren in de gevel komen. Onze gevelsystemen zijn minder scheurgevoelig dan de traditionele bakstenen gevels. Daarnaast zullen ze minder snel vies worden. Hierdoor hoeft u minder vaak schoon te maken en is er zelden een opknapbeurt nodig.

Schilderen is niet meer nodig

Voor sommige soorten gevelbekleding, zoals hout en de meeste soorten kunststof gevelbeplating, is het niet nodig om de buitenkant te schilderen. Gebruikt u onze keramische geveltegels of gevelstenen, dan kiest u de kleur die het beste bij uw bouwproject past en is schilderen niet nodig. Het niet hoeven schilderen van buitenmuren bespaart veel tijd en geld. Schilderen kan duur zijn en moet om de paar jaar gedaan worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de levensduur van schilderwerk variëren, met een gemiddelde van ongeveer vijf jaar. Op deze manier behaalt u dus ook wederom winst door gebruik te maken van onze duurzame gevelsystemen. 

Keramische gevelbekleding

Keramische gevels zijn er in alle soorten en maten. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingstechnieken, zoals polijsten of glazuren, of er kunnen ruwe texturen worden aangebracht. Als het materiaal eenmaal is aangebracht, behoudt het netjes zijn vorm en kleur. Het materiaal is zowel tegen regen als felle zonneschijn bestand. Daardoor kan er het hele jaar door in kou en warmte doorgebouwd worden met de Fassat geveloplossingen. Er is daarnaast geen speciaal onderhoud vereist vanwege het duurzame en sterke materiaal. Reiniging is zeker mogelijk, maar zal minimaal nodig zijn. Een voordeel van keramiek, is dat het kan bijdragen aan de isolatie van gebouwen. Het zorgt voor een goede afdichting. Tegelijkertijd is het materiaal licht van gewicht, waardoor u op arbeid en transport kunt besparen. Onze oplossingen met losmaakbare steenstrips of geveltegels maken uw gevel slanker dan traditionele stenen, waardoor er meer ruimte gecreëerd wordt. 

gevelbekleding-bedrijfsruimte

Keramische gevelbekleding bevestigen

Afhankelijk van het type keramische gevelbekleding kan deze op de draagconstructie worden bevestigd of direct op de onderliggende gevel laag worden gelijmd. De gevelbekleding van Fassat kan eenvoudig worden gemonteerd door middel van een handig systeem, waardoor lijmen niet meer nodig is. Bijkomend voordeel is dat dit systeem ervoor zorgt dat demontage en hergebruik mogelijk is. Als voorbeeld kunnen panelen worden bevestigd op een aluminium draagconstructie. Dit is een zogenaamd blind systeem: de bevestigingsmiddelen zijn niet zichtbaar, dus alle aandacht gaat naar de panelen.

Daarnaast hoort de zichtbare bevestigingstechniek ook tot de mogelijkheden. Clips of haken maken deel uit van de gevel. Deze installatiemethode zorgt ervoor dat u panelen eenvoudig kunt vervangen. Er is nog een variant tussen blind en zichtbaar, en dat is het semi-blind systeem.

Duurzaamheid van keramische gevelbekleding

Keramische gevelbekleding is nog niet overal gebruikelijk. Des te meer prominent is het dan ook aanwezig bij projecten waar het toegepast wordt. De belangstelling voor circulaire gevelbekleding zal naar verwachting alleen maar toenemen in de toekomst. Doordat elk project naar eigen ontwerp, stijl en structuur kan worden geselecteerd en eenvoudig kan worden aangepast, zijn de mogelijkheden eindeloos. Onze gevelsystemen zijn ook geschikt als er speciale eisen worden gesteld, zoals gevels met geluidsabsorberende effecten. Er zijn keramische elementen op de markt die op een bepaalde manier gebogen zijn voor gebruik in de akoestiek. Maar meestal is de belangrijkste reden dat men voor keramische bekleding kiest, de wens om het gebouw er uniek, duurzaam en stijlvol uit te laten zien. Dit zie u terug in een bouwproject, omdat keramiek van oorsprong een natuurproduct is.

duurzame-gevelbekleding-woning

Meer weten over losmaakbare gevelbekleding?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en toepassingen van onze keramische gevelbekleding? Neem contact met ons op of maak een afspraak in onze showroom. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, de laatste ontwikkelingen en helpen u graag verder met het verduurzamen van uw bouwproject!

Bel of mail ons!

Milieubewust bouwen én kosten besparen? Kies voor Fassat Circulaire Gevels & Tegels