Fassat gevelsysteem BioBased

Fassat gevelsysteem BioBased

Circulair Innovatief Remontabel

Biobased Fassat gevelsysteem: innovatief en duurzaam

Ontdek het Fassat gevelsysteem in combinatie met biobased steenstrips: het duurzame alternatief voor traditionele baksteen en natuursteen. Innovatief, circulair en remontabel, dit systeem combineert de schoonheid van steenstrips met de voordelen van een moderne, milieubewuste aanpak. Dit groene gevelsysteem, innovatief in ontwerp en implementatie, is circulair van aard, wat betekent dat het op een gesloten manier werkt waarbij afval en uitstoot minimaal zijn. 

Bovendien is het Fassat gevelsysteem remontabel, wat de mogelijkheid biedt voor eenvoudige demontage en hermontage, waardoor de levensduur van de materialen aanzienlijk wordt verlengd. Het systeem combineert de esthetische aantrekkingskracht van traditionele steenstrips met de voordelen van een moderne, milieubewuste benadering, wat resulteert in een product dat zowel visueel aantrekkelijk als ecologisch verantwoord is.

De kracht van samenwerking

Het unieke Fassat gevelsysteem, beter bekend als het Beyond Wall System, is de vrucht van een samenwerking tussen Fassat Gevelsystemen en StoneCycling uit Amsterdam. Deze baanbrekende samenwerking gaat verder dan simpelweg materialen en technieken combineren; het is een vereniging van visies, een gezamenlijke inzet om de bouwsector te transformeren door duurzaamheid en innovatie voorop te stellen. 

Het resultaat is een losmaakbaar en circulair gevelsysteem dat niet alleen indruk maakt met zijn esthetische kwaliteiten, maar ook inspireert met zijn revolutionaire benadering van duurzaam bouwen. Een belangrijk onderdeel van dit systeem zijn de WasteBased Slips en BioBased Tiles van StoneCycling, die bewijzen dat schoonheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Innovatie door recycling

Een van de meest opvallende innovaties van het Fassat gevelsysteem zijn de WasteBased Slips, ontwikkeld door StoneCycling. Deze steenstrips worden vakkundig vervaardigd in de ambachtelijke steenfabriek Zilverschoon Randwijk en bestaan voor minstens 60% uit geselecteerd bouwafval, waaronder wastafels en toiletpotten. 

Maar de WasteBased Slips zijn niet alleen een toonbeeld van duurzaamheid, ze zijn ook een staaltje van design excellence. Hun opvallende design maakt ze tot een uitstekende keuze voor zowel binnen- als buitenwanden, waardoor ze een veelzijdige en stijlvolle oplossing bieden voor een breed scala aan bouwprojecten.

De magie van BioBased Tiles

BioBased Tiles zijn het resultaat van jarenlange ontwikkeling door het Amerikaanse biochemische bedrijf Biomason, de uitvinder van Biocement. Door gebruik te maken van natuurlijke micro-organismen, is Biomason in staat om steenstrips en tegels te maken die niet alleen 3x sterker zijn dan beton en 20% lichter, maar ook aanzienlijk minder CO2-uitstoot hebben. In slechts drie dagen kunnen deze steenstrips worden geproduceerd met behulp van bacteriรซn die koraal doen groeien. 

Wat deze steenstrips echt bijzonder maakt, is hun indrukwekkende sterkte en lichtheid. Deze Fassat gevelsysteem steenstrips zijn maar liefst drie keer sterker dan beton, maar toch 20% lichter. Daarnaast wordt hun productieproces gekenmerkt door een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan de vermindering van de wereldwijde uitstoot van CO2 - een belangrijke factor, gezien cement verantwoordelijk is voor ongeveer 8% van de totale menselijke CO2-uitstoot!

Het belang van circulair bouwen

Circulair bouwen speelt een cruciale rol in het bevorderen van duurzaamheid in de bouwsector. Het Beyond Wall System, dat zowel voor gevels als binnenwanden kan worden gebruikt, is ontworpen met deze principes in gedachten. Doordat het gehele Fassat gevelsysteem remontabel is, wordt de levensduur van de gebruikte materialen aanzienlijk verlengd. Dit is met name relevant in de woning en utilitaire bouw, waar interieurs vaak elke 3 tot 10 jaar worden vervangen. 

In plaats van te slopen en weg te gooien, maakt het Beyond Wall System het mogelijk om dezelfde producten meerdere malen te hergebruiken. Dit voorkomt afval, bespaart grondstoffen en zorgt ervoor dat de energie die wordt gebruikt om de producten te maken over een langere levensduur kan worden uitgesmeerd. Bovendien maakt de demonteerbaarheid van het Fassat gevelsysteem het mogelijk om producten en materialen uit een gebouw te hergebruiken en door te geven aan volgende cycli. Waardoor afval in de toekomst wordt voorkomen en ten goede komt van circulair bouwen.

Ervaar het Fassat gevelsysteem in onze showroom

Het is รฉรฉn ding om over de indrukwekkende duurzaamheid en de esthetische aantrekkelijkheid van Fassat gevelsysteem te horen, maar het is een geheel andere ervaring om het systeem met de steenstrips in het echt te zien. Daarom nodigen we u uit om onze uitgebreide collectie van innovatieve producten te komen bekijken in onze showroom in Enter.

Onze showroom biedt een unieke kans om de verschillende steenstrips en gevelsystemen uit de eerste hand te ervaren. Hier kunt u de tastbare kwaliteit van onze BioBased Tiles en WasteBased Slips voelen, de veelzijdigheid van onze producten ervaren en het vakmanschap waarderen dat in elk stuk zit. Kom langs en ontdek zelf de kracht van het Fassat gevelsysteem - we kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze showroom.

Of u nu op zoek bent naar inspiratie, advies wilt over welke producten het beste bij uw project passen, of gewoon nieuwsgierig bent naar onze aanpak, ons deskundige team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. We raden u aan om van tevoren een afspraak te maken via ons contactformulier of telefonisch contact op te nemen, zodat we voldoende tijd kunnen inplannen om u een uitgebreide tour te geven en u te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing voor uw bouwproject.